"Korku filmi gibi" bir kare yakalayan sörf fotoğrafçısı köpekbalığını nasıl çektiğini anlattı

The Independent'a konuşan Jordan Anast, "Bu, doğru zamanda doğru yerde olma örneğiydi" dedi

Güney Kaliforniya'da sörfçünün arkasından sıçrayan büyük beyaz köpek balığı fotoğrafçı Jordan Anast tarafından görüntülendi (@jordananast)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir fotoğrafçı, Pasifik'te bir sörfçünün arkasında diklemesine dönerek sıçrarken görülen büyük beyaz köpekbalığıyla bir "Sharknado" anı yakaladı.

Jordan Anast çarpıcı sıçrayış olduğu sırada, Los Angeles ve San Diego şehirleri arasındaki San Onofre plajında yapılan sörf yarışmasının fotoğraflarını çekiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun süredir sörf fotoğrafçılığı yapan Anast, bir dalgayı sakince süren sörfçü Tyler Warren'ın fotoğrafını çekerken, "'Bu herhalde büyük bir yunus' diye düşündüm" dedi.

Fotoğrafçı, ancak görüntüleri tekrar incelediğinde ne yakaladığını fark ettiğini söyledi.

Anast The Independent'a, "Bu, doğru zamanda doğru yerde olma örneğiydi. Sadece bir kez çekebileceğiniz türden bir kare. Gerçek gibi bile görünmüyor, Sharknado'dan fırlamış gibi" dedi.

Instagram'da "Onlarca yıldır başkaları için bazı unutulmaz anlar yakaladım, ama bu kendim içindi" diye ekledi.

Tutkum hep zamanı bir saniyeliğine durdurmak, bir şey veya biri için sonsuza kadar sürecek bir anı yakalamak ve kendi bakış açımdan dünyaya fotoğraflarımı göstermekti. Bu çekimler her zaman San Onofre tarihinin bir parçası olacak ve bu bayağı havalı.

Sharknado, insan yiyen köpekbalıklarının denizde oluşan hortumlar tarafından uçurularak, şehirlere döküldüğü bir bilim kurgu-korku filmi serisi.

Aynı zamanda tanınmış bir sörf tahtası üreticisi de olan Warren, fotoğrafçıya büyük beyaz köpekbalığıyla suda olduğunun farkına bile varmadığını söyledi.

Jordan Anast
(@jordananast)


Fotoğraf, San Onofre Sörf Kulübü'nün 22 Ekim Cumartesi düzenlediği yıllık yarışmada çekildi.

Jordan Anast
(@jordananast)


Denizcilik uzmanlarına göre San Onofre Eyalet Plajı (San Onofre State Beach), Güney Kaliforniya'daki büyük beyaz köpekbalıklarının "etkin noktası".

Köpekbalıklarının zengin besin kaynağı sebebiyle bölgeye çekildiği düşünülüyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU