Kanada mahkemesinden karar: Batı Şeria’da üretildi, ‘Made in Israel’ yazamaz

Kanada, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim yerlerinde üretilen şarapları İsrail malı saymadı. Kanadalı bir Yahudi’nin açtığı davada mahkeme, İsrail’in şaraplarda ‘Made in Israel' ibaresini kullanamayacağına karar verdi

Fotoğraf: AP

İsrail’in Kanada’da piyasaya sürmek istediği şarapların üzerindeki ‘Made İn Israel’ (İsrail’de üretildi) ifadesi mahkemeye takıldı.

Şaraplar hakkında dava, Kanadalı bir Yahudi olan ve İsrail’in Filistin politikalarını eleştiren Dr. David Kattenburg tarafından açıldı. Kendisini Yahudi Soykırımı'ndan (Holocaust) kurtulan biri olarak tarif eden Kattenburg’a Kanada’da faaliyet gösteren Independent Jewish Voices Canada (Kanadalı Bağımsız Yahudilerin Sesi) isimli Yahudi kuruluşu da destek verdi. İsrail yanlısı faaliyetleri ile bilinen B’nai Brith isimli örgüt ise savunma cephesinde yer aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Ottawa’daki Kanada Federal Mahkemes dün akşam saatlerinde dava hakkındaki kararını verdi. Hakimi Anne L. Mactavish, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim yerlerinde üretilen şarapların üzerinde 'Made in Israel' ibaresinin kullanılamayacağına hükmetti. 

Eski karar bir hataydı

Hakim Anne L. Mactavish kararında, “Batı Şeria’nın İsrail’in işgal ettiği Filistin toprakları olduğunu ve buradaki insanları ‘İsrailliler’ olarak kabul eden daha önceki Kanada resmi kararlarının da aslında bir hata olduğunu” belirtti

Hakim Mactavish, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinde üretilen "Made in Israel" etiketli şarapları "sahte ve aldatıcı olarak nitelendirdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU