ABD Kongre Baskını komitesi, Trump'ın celbini verecek avukat bulamıyor

Diğer hukuki uyuşmazlıklarda Trump'ı temsil eden birden fazla avukat, Trump adına sürecin yürütülmesini kabul etme yetkisine sahip olmadıklarını belirtti

(Reuters)

ABD Temsilciler Meclisi 6 Ocak seçilmiş komitesinin, eski Başkan Donald Trump'ı belge hazırlayıp heyet önünde ifade vermeye zorlayan bir mahkeme celbini oylamasından bir hafta sonra, komitenin celbi kabul edecek bir avukat bulamaması nedeniyle Trump'ı çağıramadığı bildirildi.

ABC News'a göre, diğer hukuki uyuşmazlıklarda Trump'ı temsil eden birden fazla avukat, Trump adına sürecin yürütülmesini kabul etme yetkisine sahip olmadıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adalet Bakanlığı'nın, Trump'ın Florida'daki evinde yönetime ait belgeleri saklaması ve eski yardımcılarının federal büyük jüri önünde ifade vermesine yönelik çabaları baltalamasıyla ilgili soruşturmasında Trump'a yardımcı olan iki avukat Evan Corcoran ve John Rowley'nin, dedektiflere iki kez azil soruşturmasıyla karşı karşıya kalan eski başkanın mahkeme celbini kabul edemeyeceklerini söylediği bildirildi.

Görevden ayrıldıktan sonra Trump'ı kısa süre temsil eden bir diğer avukat Justin Clark da Trump'ın mahkeme celbinin kendisine tebliğ edilmesini kabul etme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Seçilmiş komite 13 Ekim'de, hakkında iki kez azil soruşturması başlatılan eski başkana celp gönderme önergesini oybirliğiyle kabul etti. Bu karar heyetin, kasımdaki ara seçimlerden önce muhtemelen sonuncusu olacak 9. soruşturma duruşmasının sonunda alındı.

Komitenin başkanı Mississippi Temsilcisi Bennie Thompson, Trump'ı "6 Ocak'ta yaşanan hikayenin merkezindeki tek kişi" diye niteledi ve heyetin geçen yıl gerçekleştirdiği kanıt arayışlarının "ötesinde" olan biteni bir şekilde ondan duyması gerektiğini söyledi.

Bu komite, 6 Ocak'taki olaya karışan her Amerikalı için tam anlamıyla hesap verilmesini talep edecek. Bu yüzden Donald Trump'ın ifadesini almak bizim yükümlülüğümüz.

Yalan söylemesi durumunda yalancı şahitlik suçlamasıyla karşı karşıya kalacağından, Trump'ın yeminli şahitlik yapmasının gerekeceği komitenin karşısına çıkmamak için mücadele etmesi muhtemel. Ancak ifade verirse, eski Başkan Gerald Ford'un Senato Yargı Alt Komitesi'nin ABD anayasasının 200. yıldönümü duruşmasına katıldığı Mart 1983'ten bu yana, bir kongre komitesi önünde ifade veren ilk eski başkan olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU