House of the Dragon oyuncusu, Joffrey ve Aegon arasındaki temel farkı açıkladı

Bu, dizinin yaratıcılarının bile dikkatini çeken bir karşılaştırma

Tom Glynn-Carney, Prens Aegon Targaryen rolünde (HBO)

House of the Dragon yıldızı Tom Glynn-Carney, canlandırdığı karakterle Game of Thrones'un adı çıkmış kötü karakteri Joffrey Baratheon arasındaki karşılaştırmalar hakkında konuştu.

Jack Gleeson'ın, HBO'nun popüler fantastik dizisinde canlandırdığı Joffrey, çocukken kral olup zalimliği ve şiddetiyle nam salıyor.

Glynn-Carney, House of the Dragon'da dizinin hayranlarının yanı sıra görünüşe göre yaratıcıları arasında da Joffrey'le bazı karşılaştırmalara yol açan Aegon Targaryen karakterini canlandırıyor.

Yazının devamında House of the Dragon'ın birinci sezonundan spoilerlar mevcut...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

House of the Dragon'ın son bölümünde Aegon, Paddy Considine'in canlandırdığı ölen Viserys'in yerine geçerek kral ilan edildi.

Bununla beraber Glynn-Carney, The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Aegon ve Joffrey arasındaki temel farkı özetledi.

Glynn-Carney, "[Dizi sorumluları Ryan Condal ve Miguel Sapochnik], [Thrones karakterleriyle] herhangi bir karşılaştırma yapılacaksa Aegon'a en yakın karakterin Joffrey olduğunu söyledi" dedi.

Öte yandan Aegon baştan aşağı psikopat değil. Çok daha karmaşık biri. Kararları güvensizlik, kafa karışıklığı ve öfkeden kaynaklanıyor. Sadece kafası tatsız derecede karışık ve akli dengesi yerinde değil.

Oyuncu, "Aegon ne kadar kabus gibi olsa da ve her türlü kural ve disipline karşı gelse de bir hayli savunmasız" diye devam etti.

Alkole o kadar bağımlı ki henüz kendini tanımayan kafası karışmış, dağınık bir adam. Kendisine yardımcı olacak kararları vermekten aciz. Tüm hayatı boyunca, doğru şeyi yaptığından emin olmak için etrafındaki insanlara bel bağlamış. Ama berbat kararlar veriyor ve artık bu kararlar kitlesel ölçekte verilecek.

Oyuncu, Aegon'un "iktidarı istemediği fikriyle büyüdüğünü" ve "babası da bunu istemediğinden" içinde "küskünlük" biriktirdiğini sözlerine ekledi.

Glynn-Carney, "Kaçmak istediği için çok bencil biri. Eğer günümüz insanı olsaydı aile evini terk edip Avustralya'yı gezmeye gider ve saçını rasta yapardı" dedi.

The Independent'ın derlediği, House of the Dragon'ın 9. bölümünde olan her şeyin özetini buradan okuyabilirsiniz.

Bölüm, Alicent ve Larys'in beklenmedik bir sahnesi sayesinde izleyicileri şoke etti.

Bölümün "tuhaf" sonuyla da hayranların kafaları karıştı ancak dizinin yaratıcılarından biri bitişe dair bir açıklama yaptı.

Başka bir yerdeyse George R.R. Martin geçen günlerde House of the Dragon'ın ilk sezonunda havada kalan bir izleyici sorusunu da yanıtlarken, televizyon sunucusu John Oliver dizinin çok eleştirilen ışıklandırmasını ele aldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU