Zafer Partisi’nin pankartı dava konusu oldu… Soylu mağdur sıfatı ile yer aldı

Özdağ, “Bakanlık Escobar’dan neden rahatsız oldu? Kim üzerine alındı?” sorularını yöneltti

Fotoğraf: ANKA

Zafer Partisi Malatya İl teşkilatı binasına asılan "yerli ve milli Escobar" yazısı ile yüzü görünmeyen, saçları olmayan erkek kafasının yer aldığı pankart dolayısıyla il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında hazırlanan iddianame, Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

‘Kamu Görevlisine Alenen Hakaret’ suçunun işlendiği savunulan iddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli olarak Zafer Partisi İl Başkanı Turgut Şahin bulunuyor. Şahin’in savcıya verdiği “Parti genel merkezinin başlattığı uyuşturucu ile mücadele kampanyası kapsamında suça konu pankartı kendisinin yaptırdığı, bu pankartı Baki Ü. ve Musa O. ile birlikte astıklarını, pankartta suç unsuru olduğunu düşünmediğini, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğine” ifadesi de iddianamede yer aldı.

İki sayfalık iddianamede şunlar ifade edildi:

Parti yönetiminin ülke genelinde basına yansıyan açıklamalarında, söz konusu görseli parti binalarına asmaktaki amaçlarının, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek olduğu yönündeki ifadeleri ve söz konusu parti genel başkanının Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı ile olan yine basına çokça yansıyan polemikleri de göz önünde bulundurulduğunda, görseldeki fotoğraftaki kafa figürüyle birlikte yer alan ‘yerli ve milli’ şeklindeki ibarelerinden hareketle, muhatapta yarattığı algı da dikkate alındığında, uyuşturucuyla mücadele eden birimlerin en üst derecede yetkili ve görevlisi olan İçişleri Bakanı kastedilerek, mağdura yönelik propaganda yapmak ve mağduru tahkir etmek astıyla suça konu görselin asıldığı yönünde kanaatin oluştuğu, her ne kadar ilgili parti yetkilileri söz konusu görselde bulunan kafa figürünün yabancı bir aktöre ait olduğu yönünde açıklama yapmış iseler de, bu hususun da görselde yer alan ‘yerli ve milli’ ibareleriyle çelişki oluşturduğu, dosya kapsamında bulunan şüphelilerin de bu hususları bilebilecek durumda oldukları ve bu şekilde eylemlerini gerçekleştirdikleri, şüphelilerin savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu kanaatiyle savunmalara itibar edilemeyeceği, bu haliyle şüphelilerin üzerlerine atılı ‘Kamu Görevlisine Alenen Hakaret’ suçunu işledikleri yönünde haklarında kamu davası açılabilmesi için yeterli şüphe sebeplerinin oluştuğu anlaşılmaktadır.

Savcılık, ‘Kamu Görevlisine Alenen Hakaret’ suçundan cezalandırılmalarını istediği  şüphelilerin, hapis cezası almaları halinde kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmalarına karar verilmeleri de talep edildi.

Özdağ: Kim üzerine alındı?

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan da yaşanan gelişmenin ardından açıklama geldi. Özdağ, Twitter hesabından şöyle dedi:

İçişleri Bakanlığı şikayetçi olmuş, Zafer Partisi’nin uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacı ile astığı Yerli ve Milli Escobar pankartından dolayı Malatya il başkanımız ve yardımcıları İle ilgili dava açılmış. Bakanlık Escobar’dan neden rahatsız oldu? Kim üzerine alındı?

İl Başkanı Şahin, pankartın asılması sonrası gözaltına alınmış, polis ve savcılıktaki ifadesinin ardından gönderildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Özdağ daha önce yaptığı açıklamada, "Söylesinler, kimi anlıyorlar. Biz kimseyi kastetmiyoruz. Hatta orada görülen baş bir Amerikan sinema artistinin başı. Buradan hareketle bir kamu görevlisi kastediliyor diyorsa eğer polis ve yargı… Oho çok ilerlemişsiniz beyler. Hakaret suçunu siz işliyorsunuz. Tabii o konuda davayı biz açmayacağız. Kastedilen kişi yargının ve polisin hakkında dava açmak durumunda" demişti.

 

 Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU