Bakan Dönmez: Madendeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı

Dönmez, ilk etapta valiliğin şehit ailelerine yardımlara başladığını, bugün itibarıyla da Türkiye Taş Kömürü Kurumunun ilk ödemelere başlayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Madendeki yangının büyük orada kontrol altına alındığını aktaran Dönmez, "Yangın sönmek üzere, giderek şiddetini azaltıyor" dedi.

Dönmez, madende üretim faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu belirterek, "Hukuken müessesemiz olay yerine haline dönmüştür, o açıdan giriş-çıkışlar savcılığın bilgisi dahilinde yapılmaktadır. Soruşturmalar da olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her yardım istisnasız yapılacaktır. Zaman zaman başka olaylarda da olduğu gibi güvenilir, doğru bilgiye dayalı olmayan değerlendirmeler görüyoruz. Bunlar sürece de olumsuz yansımakta ve zarar vermektedir. Bu tip değerlendirme ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Şehit ailelerinin her türlü ihtiyacı karşılanacaktır"

Yarın Meclis Genel Kurulu'nda da yaşanan sürece ilişkin bir bilgilendirme yapılacağını aktaran Dönmez şunları söyledi:

Yarın TBMM Genel Kurulu'na da burada yaşanan sürece ilişkin bir bilgilendirme yapılacaktır. Şehit ailelerimizi ziyaret ettik, definlerini tamamlamış olduk. Taziye ziyaretlerimizi gerçekleştirdik, sayın Cumhurbaşkanımızın buraya intikaliyle birlikte yardımlarla ilgili bazı talimatları olmuştu. İlk etapta Valiliğimiz şehit ailelerine yardımlara başlamıştı Türkiye Taş Kömürü de yardımlarına bugün itibariyle başlayacaktır. Şehit ailelerinin her türlü ihtiyacı karşılanacaktır. Yöre halkına ve milletimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız olayı anbean takip etti, desteğini esirgemedi. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

"Birçok siyasi parti lideri acımızı paylaştı, teşekkürlerimi sunuyorum" diyen Dönmez, "Burada birlikte olduğumuz Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Bey sürecin başından beri yanımızdaydı, teşekkür ediyorum. Vali Hanıma teşekkür ediyorum. Son temennimiz Cenab-ı Hakk'ın bize bir daha bu acıları yaşatmamasıdır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU