Davutoğlu Amasra'da: Bugünler, görüş ayrılıkları üzerinden fikir beyan etme günleri değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Hep beraber, ortak bir akılla neler yapılacağını tartışmamız lazım. İktidardakilerin de buna açık olması lazım" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bartın Amasra’da, maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Davutoğlu, şunları söyledi:

Bugünler, omuz omuza vermemiz gereken günler. Hastanede olan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün tabii hep beraber bu acıyı hissetmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Dolayısıyla öncelikle her türlü görüş ayrılığını bir kenara bırakarak milletçe omuz omuza vermek durumundayız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ortak bir akılla neler yapılacağını tartışmamız lazım"

Gelecek Partisi oalrak bir çalışma grubu oluşturduklarını kaydeden Davutoğlu, "Teknik bir değerlendirmeyle birkaç gün içinde gözlemleri, eksiklikleri yapıcı bir muhalefet anlayışıyla kamuoyuna duyuracağız. Ama buradan benim başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün yetkililere seslenişim, kendilerini de dinledik… Bugünler, görüş ayrılıkları üzerinden fikir beyan etme günleri değil. Hep beraber, ortak bir akılla neler yapılacağını tartışmamız lazım. İktidardakilerin de buna açık olması lazım" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Ayrıca bugün itibariyle bir genel tavsiyede bulunmak istiyorum. Enerji ve madenciliğin aynı bakanlık bünyesinde olması, enerji konusunun taşıdığı ağır ve acil önem dolayısıyla madenciliğin ve madencilik alanının kimi zaman ihmal edilmesine yol açabiliyor. Artık madenciliğin, Türkiye’deki doğal kaynakların bir bütünü olarak ayrı bir bakanlık bünyesinde yapılandırılmasını değerlendirmemiz lazım. Enerjinin günlük ihtiyaç anlamında sürekli gündemde olması, madencilik sektörünün ihmal edilmesini beraberinde getirmemeli. İlk bir tavsiye olarak da madenciliğin ayrı bir bakanlık bünyesinde yapılandırılması ve daha yoğun titiz bir şekilde ele alınması gereken bir konu olduğu yönünde… Bir kez daha bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ailelere sabır temenni ediyorum. 41 canımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU