Erkan Baş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki: Senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almak da emekçilerin kaderi ölmek mi?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Amasra'da yaptığı açıklamada "Patronlar servetlerine servet katsın diye Soma’da Ermenek’te işçiler nasıl katledildiyse bugün Bartın’da olan budur. Şimdi utanmadan çıkıp buna kaza diyorlar" ifadesini kullandı

Fotoğraf: TİP

Bartın Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağında dün yaşanan patlama nedeniyle 41 madenci hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise facianın yaşandığı bölgede yaptığı konuşmada "Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır" ifadesini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da facianın yaşandığı yerdeydi. Baş yaptığı açıklamada Erdoğan'ın "kader" ifadesine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İktidarının yeni katliamlarına iyi baksın Erdoğan"

Baş şunları kaydetti:

Tıpkı her katilin cinayet mahalline döndüğü gibi bu ülkeyi bir işçi mezarlığına çeviren Erdoğan olay yerine dönüyor. İşçinin kanıyla canıyla sürdürdüğü iktidarının yeni katliamlarına iyi baksın Erdoğan.

Patronlar servetlerine servet katsın diye Soma’da Ermenek’te işçiler nasıl katledildiyse bugün Bartın’da olan budur. Şimdi utanmadan çıkıp buna kaza diyorlar. kütledikleri madencilere şehit diyorlar. Bu nasıl ne yüce şehitlik makamıdır. AKP’lilerin sarayların zenginlerin evine uğramıyor. Nerede gariban nerede yoksul emekçi var şehadet hep onların payına düşüyor.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Baş "Senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almak da emekçilerin kaderi ölmek mi? Madenci evladının kaderi yetim kalmak mı?" diye sordu.

"Dün ve bugün ölen her işçinin ölümü engellenebilirdi"

Baş şöyle devam etti:

Lanet olsun sizin arsızlığına lanet olsun sizin utanmazlığınıza dün ve bugün ölen her işçinin ölümü engellenebilirdi. Şükür ve dua ile değil onların hayatını koruyacak insanca bir çalışma ile tüm ölümleri engelleyebilirdik.

Ama siz Soma’nın katil patronlarını değil Somalı madencilerin avukatlarını hapse gönderen zihniyetin sorumlususunuz. Ama mutlaka hesaplaşacağız. tüm cinayetleri ortaya çıkaracağız.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU