Amasra'daki maden faciası için uluslararası taziye mesajları

Amasra'daki 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası ile ilgili birçok ülke taziye mesajı yayınladı

Fotoğraf: AA

Bartın’ın Amasra ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası ile ilgili birçok ülkeden taziye mesajı geldi. 

Facia ile ilgili olarak birçok ülke yöneticisi ve temsilcisi taziye mesajı yayınladı. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova’nın Amasra’daki maden ocağı patlaması sebebiyle kendisini arayarak; üzüntü duyduğunu ve taziye mektubu göndererek başsağlığı ve dayanışma mesajı ilettiğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayınlanan diğer uluslararası mesajlar şöyle: 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Bartın’da meydana gelen kömür madeni kazasının trajik sonuçları nedeniyle en derin taziyelerimizi kabul edin. Yaşamını yitiren madencilerin ailelerine ve arkadaşlarına samimi desteğimizi ve tüm mağdurlara acil şifa dileklerimizi iletmenizi rica ediyorum. 

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye Bartın’daki kömür madeninde yaşanan trajik can kayıplarından dolayı üzüntü duyduk. Sevdiklerini kaybeden ailelere ve bu felaket anında bir araya gelen tüm topluma taziyelerimi sunuyorum. Hayatta kalanlara ve kurtarma görevlilerine en içten dileklerimle. 

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna: Bartın madeninde meydana gelen trajik kazanın ardından Türk halkına en içten taziyelerimizi sunarız. Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın'da yaşanan trajik kayıplar için en içten taziyelerimi sunarım. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias: Türkiye’nin Bartın ilindeki kömür madenindeki patlamada yaşanan trajik can kayıplarından dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yazdığım mektupta taziyelerimi ilettim. 

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde: Bartın'da bir maden ocağında meydana gelen patlamadan dolayı üzüntü içindeyim. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyor, kurtarma çalışmaları devam ederken yaralılara da acil şifalar diliyorum. 

Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darchiashvili: Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen maden ocağındaki ölümcül patlamadan dolayı derin bir üzüntü içindeyim. Dualarım, sevdiklerini kaybedenler ve bu trajediden etkilenenlerle. Türkiye hükümetine ve halkına bu zor günleri atlatma gücü diliyorum. 

Litvanya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics: Bartın'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. 

Danimarka Büyükelçisi Danny Annan: Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybı olmasından derin üzüntü duydum. Ailelerine ve bölge halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.

İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström: Bartın’daki trajik maden patlaması nedeniyle derin üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. 

ABD Büyükelçiliği: Bartın’da bir maden ocağında meydana gelen elim patlamada hayatını kaybedenlerden dolayı derin üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Rusya Büyükelçiliği: Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm dost Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. 

Almanya Büyükelçiliği: Geçmiş olsun Bartın. Kalbimiz sizinle. 

Fransa Büyükelçiliği: Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamadan derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Bartın, geçmiş olsun Türkiye. 

İtalya Büyükelçiliği: Bartın'da meydana gelen maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyor, bu acılı zamanda Türk halkının acısına ortak oluyoruz. 

Yunanistan Büyükelçiliği: Türkiye Amasra'da yaşanan acı iş kazası için Yunanistan'dan en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Kurtarma çalışmalarının mümkün olan en iyi sonucu almasını diliyoruz. Düşüncelerimiz hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Finlandiya Büyükelçiliği: Bartın'da meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği korkunç maden kazası bizleri şoke etti. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mahsur kalanların en kısa sürede kurtarılmasını diliyoruz. 

İsrail Büyükelçiliği: Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlamasını üzüntüyle öğrendik. Kalbimiz bu zor zamanda Türkiye’nin yanında. Devam eden arama çalışmaları sonuncunda başka kayıplar yaşanmamasını, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu: Bartın’da yaşayan feci kaza nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz. 

Birleşik Krallık Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ajay Sharma: Bartın’daki maden faciası nedeniyle derin bir üzüntü içindeyim. Hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diliyorum. Kurtarma çalışmalarının kısa zamanda olumlu sonuçlanmasını diliyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU