Zelenski, G7 liderlerinden hava savunma sistemi talep edecek

G7 liderleri bugün hava savunma sistemlerinin "bir numaralı önceliği" olduğunu belirten Zelenski'yi dinleyecekler

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski'nin Rus füze saldırıları karşısında ülkesini savunmak için G7 liderlerinden acil şekilde hava savunma sistemi yardımı talep edecek.

ABD Başkanı Joe Biden ve diğer G7 liderleri bugün video konferans aracılığıyla bir araya gelerek Ukrayna'ya daha fazla destek sağlamak için ne yapabileceklerini görüşecek.

Liderler bugün hava savunma sistemlerinin "bir numaralı önceliği" olduğunu belirten Zelenski'yi dinleyecekler. Biden daha önce hava savunma sistemleri yollanacağı yönünde taahhütte bulunmuştu.

Rusya'nın dün düzenlediği saldırıların ardından Ukraynalılar bugün siren seslerine uyanırken, ülkenin bazı kısımlarında da elektrik olmadığı görüldü. Yetkililer dün düzenlenen füze saldırılarında 19 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukraynalı yetkililer bugün saldırıların devam ettiğini ve Zaporijya'ya düzenlenen saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırılar dün ülke geneline yayılanların benzeri gibi değildi.

Saldırıların ardından Ukrayna'nın Kiev, Lviv, Sumy, Ternopil ve Khmelnytsky bölgelerinde yaklaşık 301 yerleşim yeri bu sabah elektriksiz kalırken, Ukrayna komşusu Moldova ve Avrupa Birliği ülkelerine de elektrik tedariğini askıya almak durumunda kaldı.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU