Netflix'in Ekim 2022 programında neler var?

Netflix'in bu ayki programında korku-gerilim türü yapımlar öne çıkıyor

Netflix'in Ekim 2022 programında gerçek suç ve korku-gerilim türü yapımlar öne çıkıyor.

Eylülde yayımlanan ve çok izlenen Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'nin (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) ardından bu ay da ünlü seri katili odağına alan Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer (Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes) seyirciyle buluşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Good Nurse ise bu ay yayımlanacak bir diğer seri katil konulu film.

Başrolünde Engin Günaydın'ın oynadığı Netflix Türkiye yapımı Andropoz da bu ayın beklenen yapımları arasında yer alıyor.

Ekimde Netflix ekranlarına gelecek içeriklerin listesi şöyle:

Bay Harrigan'ın Telefonu (Mr. Harrigan's Phone) - 5 Ekim

Stephen King'in bir hikayesinden uyarlanan korku-gerilim türündeki filmin başrollerinde Kirby Howell-Baptiste ve Donald Sutherland yer alıyor.

Film, yaşlı milyarder Bay Harrigan'la arkadaş olan genç bir çocuğa odaklanıyor. İkili, ilk iPhone'ları sayesinde yakınlaşır. Bay Harrigan'ın bıraktığı sesli mesajlar sayesinde ikilinin dostluğu yaşlı adam öldüğünde de devam edecektir.


Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer (Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes) - 7 Ekim

Jeffrey Dahmer hakkındaki Netflix dizisinin izlenme rekoru kırmasının ardından ünlü seri katile odaklanan belgesel türü yapım, yayın platformunun bu ayki programında öne çıkıyor.

Belgeselde Dahmer'in hapishanedeyken gazetecilerle yaptığı söyleşiler yer alıyor. 


Dünyanın En Şanslı Kızı (Luckiest Girl Alive) - 7 Ekim

Başarılı dergi yazarı Ani FaNelli, New York'ta kendine "mükemmel" bir hayat kurmuştur. Bu düzen, bir gerçek suç belgeselinin ardından geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasıyla darmadağın olur.

Mike Barker'ın yönettiği filmin başrolünde ünlü oyuncu Mila Kunis yer alıyor.


The Midnight Club: 1. Sezon - 7 Ekim

Yeni Netflix dizisi, ölümcül hastalıklardan muzdarip gençlerin yerleştirildiği bir bakımevinde geceleri korkunç hikayeler anlatmak için her gece yarısı toplanan hastaları odağına alıyor.

Bu topluluğun üyeleri bir anlaşma yapar: İlk ölen, öteki dünyadan bir işaret gönderecektir.


Andropoz: 1. Sezon - 7 Ekim

Yağmur ve Durul Taylan'ın yönettiği, Engin Günaydın'ın da başrolde yer aldığı bu Netflix Türkiye yapımı dizi, aile babası Yusuf'un 50 yaşını geçince kafayı bir şeyleri değiştirmeye takmasını konu alıyor.

Hem dış görünüşünü hem de yaşam tarzını değiştirmek isteyen orta yaş bunalımındaki Yusuf, kendini istemediği durumların içinde bulur.


Derry Girls: 3. Sezon - 7 Ekim

Çatışmaların yaşandığı 1990'larda Kuzey İrlanda'daki bir grup arkadaşın hikayesini anlatan Derry Girls'ün üçüncü sezonunda ana karakterler geleceğe yönelik büyük bir adım atıyor fakat bazı engellerle karşılaşıyor. 

Dizi, bu sezonla ekranlara veda edecek.


Hobbit serisi - 14 Ekim

J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nin öncesini konu alan Hobbit kitabı, Peter Jackson tarafından üç film halinde sinemaya uyarlanmıştı.

Film serisi 14 Ekim itibarıyla Netflix'ten izlenebilecek.


The Sinner: 4. Sezon - 15 Ekim

Petra Hammesfahr'ın aynı isimli kitabından uyarlanan The Sinner, kendi sorunlarıyla boğuşurken bir yandan da zorlu vakaları çözmeye çalışan dedektif Harry Ambrose'u konu alıyor.


From Scratch: Mini Dizi - 21 Ekim

Tembi Locke'un çok satan kitabından uyarlanan dizi, aşık olduğu Sicilyalı adamla evlenen ama yıllar sonra eşini kaybedip kızını tek başına büyütmek zorunda kalan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Dizinin başrollerinde Zoe Saldana ve Eugenio Mastrandrea var.


Son Köle Gemisinin İzinde (Descendant) - 21 Ekim

Belgesel türündeki yapım, Afrika'dan Amerika'ya yasadışı yollarla insan taşıyan son köle gemisi Clotilda'nın keşfini konu alıyor.

Belgesel, bu gemidekilerin soyundan gelen Africatown topluluğunun geçmişleriyle yüzleşmesini ekrana taşıyor.


Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities: 1. Sezon - 25 Ekim

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro'nun ilk dizisi olan yapımın her bölümü farklı bir korku hikayesini işliyor.


The Good Nurse: 26 Ekim

Film, "Ölüm Meleği" olarak anılan seri katil Charlie Cullen'ın gerçek hayatından uyarlandı. Sorumluluk sahibi bir yoğun bakım hemşiresi olduğu düşünülen Cullen, aslında soğuk kanlı bir seri katildir.

Danimarkalı yönetmen Tobias Lindholm'un ilk İngilizce filmi olan yapımın başrollerinde  Jessica Chastain ve Eddie Redmayne yer alıyor.


Big Mouth: 6. Sezon - 28 Ekim

Nick Kroll, Mark Levin ve Andrew Goldberg'ün yarattığı Emmy ödüllü yetişkin animasyon dizisi, 6. sezonuyla bu ayın sonunda ekranlara geri dönecek.

 

Independent Türkçe, What's On Netflix

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU