Netflix'in CEO'su ücretsiz abonelikle ilgili ayrıntıları açıkladı

Netflix, neyi gösterip göstermeyeceğine ilişkin stüdyolarla "görüşme halinde" olduğunu söyledi

(AFP)

Netflix'in yeni ücretsiz aboneliğinde, şu anda dijital yayın platformunda bulunan tüm içeriklere erişilemeyecek.

Şirketin eş CEO'su Ted Sarandos, "kullanıcıların Netflix'te izlediklerinin büyük çoğunluğunun" reklam destekli aboneliğe dahil edilebileceğini söyledi ve "Dahil edilmeyecek bazı şeyler var; bunlar hakkında stüdyolarla görüşme halindeyiz" diye ekledi.

Sarandos sözlerine şöyle devam etti:

Paketi bugün piyasaya sürseydik, reklamlı abonelik üyeleri harika bir deneyim yaşardı. Bazı ek içerikleri kaldıracağız ancak kesinlikle hepsini değil. Fakat bunun iş için maddi bir engel olduğunu düşünmüyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarandos bu yorumları Netflix'in kazanç görüşmesinde yaptı.

Reklam destekli abonelikte tam olarak hangi içeriklerin bulunmayacağı, bunların üçüncü taraf içerikleri mi olacağı yoksa belirli "orijinal dizilerin" mi dahil edilmeyeceği belirsiz. Netflix, The Independent'ın yorum talebine haber yayına girene dek yanıt vermedi.

Netflix, abone sayısı ve geliri düştükçe platforma reklam destekli bir abonelik eklemek zorunda kaldı. Dijital yayın devi, daha sert rekabet ve hane halkı bütçeleri üzerinde baskı yaratan yüksek enflasyon ortamında yılın ilk üç ayında 200 bin abone kaybetti.

Netflix'in hisseleri yüzde 70 oranında düştü ve bu, piyasa değerinin 160,4 milyar sterlin (yaklaşık 3,3 trilyon TL) azalmasına yol açtı. Platform ABD'deki çalışanları arasında işten çıkarmalar yaptığını da duyurdu.

Dijital yayın platformu, bu yeni aboneliğin yanı sıra şifre paylaşımına da kısıtlamalar getiriyor. Kullanıcılardan hesaplarını birden fazla yerde kullanmaları halinde ekstra ücret talep edilecek.

Netflix, ne zaman giriş yaptıklarını öğrenmek için kullanıcıların cihazlarını ve hesap hareketlerini tarayacak. Her ekstra konum, kullanıcılara 2,99 dolara mal olacak.

Platform, kullanıcıları izlemek için "IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap hareketleri gibi bilgilerin" kullanılacağını söylüyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU