Agresif hindiler bir mahalleyi istila etti

"Benim de aracımdan çıkamadığım ve ailemi aramak zorunda kaldığım zamanlar oldu"

Bölge sakinlerinin hindilerle mücadelesi sürüyor (WBZ-TV)

ABD'nin Massachusetts eyaletinde hindiler, bir caddeyi ele geçirdi. Woburn'daki Nashua Caddesi'nde dolaşan 5 hindi, bölge sakinlerini kovalıyor, arabaları gagalıyor.

Woburnlu Meaghen Tolson, Kevin adını verdiği hindinin ilk kez iki yıl önce bahçesinde ortaya çıktığını söyledi. Bunun ardından diğer hindiler geldi.
 


Sürü, genellikle gündoğumuyla günbatımında yemek için ortaya çıkıyor. Bu esnada biraz kargaşaya da neden oluyor. Tolson, en saldırgan hindinin Kevin olduğunu söyledi:

Kevin'in onları biraz galeyana getirdiğini düşünüyorum. Kevin ‘Hadi insanları kovalayalım' diyor ve diğerleri de 'Hadi yapalım' cevabını veriyor gibi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tolson, araçtan inmek istediğinde önce başka bir kapıyı açtığını, hindiler o tarafa gittiğinde yanındaki kapıyı açıp eve kaçtığını açıkladı.

Bölge sakinlerinden April Drolette, hindilerin genellikle bir komşusunun aracının yanına gittiğini ve bu yüzden kadının evden çıkmak istediğini belirtti:

Benim de aracımdan çıkamadığım ve ailemi aramak zorunda kaldığım zamanlar oldu.

Eyaletin yaban hayatından sorumlu kurumu MassWildlife, bu agresifliğin zaman içinde geliştiğini ve insanların hayvanları beslediği zaman ortaya çıktığını bildirdi. Buna göre kuşlar insanlara alıştıkça, onları sürülerinin bir parçası olarak görüyor. İnsanlar üzerinde hakimiyet kurmak için de gagalama veya kovalama davranışını sergiliyor. Araçlaraysa, yansımalarını gördükleri için saldırıyor.

Yetkililer, insanlara hayvanları beslememe çağrısı yaptı. Saldırgan bir hindiyle karşılaşanların, bir şemsiyeyle hayvanı korkutup kendisini koruması gerektiği bildirildi.

 

Independent Türkçe, CBS News, NECN

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU