Demirtaş'tan Elazığ'daki afişler hakkında açıklama

"Elazığlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır"

Fotoğraf: Reuters

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesi şehre asılan ve kendi adının da geçtiği afişlerle ilgili açıklama yaptı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Halkın açlığı, yoksulluğu, işsizliği iktidarın umurunda değil. Onlar ballı maaşlarının, koltuklarının ve hesap verecekleri suçlarının telaşındalar. Bunun için de her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef. Ancak Elazığlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır. Buradan memleketime, Elazığ'a özel selam ve sevgilerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

kemal-elazig_502.jpg

Kılıçdaroğlu’nun şehre yapacağı ziyaret öncesi Elazığ’da “Kılıçdaroğlu buna cevap verebilir mi? Selahattin Demirtaş’ın göğsüne şeref madalyası takacağım. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı” ifadelerinin yer aldığı afişler asılmıştı. (Fotoğraf: Twitter)


fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri, afişinin önünde fotoğraf çektirip Twitter hesabından şu ifadeler ile yayımlamıştı:

Bay Kemal’in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor.

 Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey saray? Gözünüz ne zaman doyacak sizin? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?

Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!

Biz barışacağız. Vallahi de billahi de barışacağız! İnadına can cana, yan yana olacağız. Başaracağız biz bunu. Bize nasip olacak göreceksiniz. İnadına et ile tırnak olmaya devam edeceğiz. İnadına helalleşeceğiz. İnadına hep beraber, hep beraber.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU