İsrail'den vatandaşlarına "Yahudi bayramlarında yurtdışına seyahat etmemeleri" uyarısı

İsrail Ulusal Güvenlik Kurumuna bağlı Terörle Mücadele Heyeti, İran'ın, yakın gelecekte dünyanın her yerindeki İsrail hedeflerini vurma faaliyetlerini sürdürebileceğini açıkladı

Fotoğraf: AA

İsrail, İran tarafından gerçekleştirilecek muhtemel saldırı riskine karşı vatandaşlarına bu Yahudi bayramlarında yurtdışına çıkmamaları uyarısında bulundu.

İsrail Ulusal Güvenlik Kurumuna bağlı Terörle Mücadele Heyeti, 26 Eylül'de başlayacak Yahudi bayramları öncesinde yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İran ve müttefiklerinin" son iki yılda İsrail vatandaşlarını hedef almak için yurt dışındaki faaliyetlerini hızlandırdığı kaydedildi.

İran'ın 2021-2022 yıllarında dünyanın farklı ülkelerinde İsraillileri hedef alma girişimlerinin engellendiği aktarılan açıklamada, İran'ın, yakın gelecekte ister coğrafi olarak kendisine yakın ülkelerde, ister Batı ülkelerinde ve Avrupa'da olsun dünyanın her yerindeki İsrail hedeflerini vurma faaliyetlerini sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail vatandaşlarına Yahudi bayramlarında yurtdışına seyahat etmemeleri uyarısında bulunuldu.

İsrailliler 26 Eylül'de İbrani takvimine göre yeni yılbaşını, 5 Ekim'de Yom Kippur'u ve 10 Ekim'de de Sukot Bayramı'nı kutlayacak.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU