Öztrak'tan Nebati'ye eleştiri: Borsayı milletin soyulduğu bir gazinoya çevirdiler

Öztrak, Nebati’nin borsadaki yükselişle övünürken manipülatörlerin ekmeğine yağ sürdüğünü iddia ederek, “Borsayı milletin soyulduğu bir gazinoya çevirdiler. Borsadaki manipülasyonlara sadece seyirci kalmadılar, bir de manipülasyonlara su taşıdılar” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin borsadaki yükselişle övünürken manipülatörlerin ekmeğine yağ sürdüğünü öne sürerek, “Borsa İstanbul’u milletin soyulduğu bir gazinoya çevirdiler. Borsadaki manipülasyonlara sadece seyirci kalmadılar, bir de manipülasyonlara su taşıdılar” dedi.

"Hatalı ekonomi politikalarıyla milletin tasarruflarını enflasyona ezdirenler bununla da kalmadı. Borsa İstanbul’u milletin soyulduğu bir gazinoya çevirdiler" diyen Öztrak şöyle devam etti:

Borsadaki manipülasyonlara sadece seyirci kalmadılar, bir de manipülasyonlara su taşıdılar. Bizzat Nebati Bakan, Borsadaki yükselişle övünürken, küçük yatırımcılara kâğıt boşaltmak isteyen manipülatörlerin ekmeğine yağ sürdü. Bakan, Bakanlığını bıraktı. Fon yöneticiliğine soyundu. 11 Eylül’de attığı tweetlerden hemen sonra, Borsa tepetaklak aşağıya gitmeye başladı. Özellikle bazı kamu bankalarının hisselerindeki fiyat hareketleri anormal ötesi. Peki bu bankalar kiminle ilgili? Elbette Nebati Bakan ile. Nebati Bakanın küçük yatırımcıya 'Borsaya gel gel' yapmasının hemen ardından, bu hisselerde yüzde 34’e varan kayıplar yaşandı.

Son bir ayda özellikle kamu bankaları ve mali endeks özelinde Borsa İstanbul’da yaşananlar çok büyük bir skandaldır. Tasarruflarını yüksek enflasyondan korumak için çaresizce adres arayan küçük yatırımcılar bir kez daha silkelenmiştir. Küçük yatırımcıları korumakla görevli Sermaye Piyasası Kurulu, millet silkelenirken ne yapmıştır? Hiç. Ne yazık ki tuzun koktuğu günlerden geçiyoruz. Ama artık az kaldı. Başta Borsa İstanbul'da küçük yatırımcıları silkeleyen ve himaye gören bu manipülasyonlar ciddi bir soruşturmadan geçecek. Yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU