Özdağ’dan Soylu’ya: Yeni bir parti kurma için Ankara ve İstanbul'da iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun

Zafer Partisi lideri Özdağ, Bakan Soylu’ya mahkemeye başvurması için bir hafta süre verdi

Fotoğraf: Twitter

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara ve İstanbul'da hala iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun. Bunu biliyoruz” dedi.

Özdağ sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile Soylu’ya yüklendi.

“Süleyman Soylu dün basına yapmış olduğu bir açıklamada benim Amerikan aparatı olduğumu ve bundan dolayı bana operasyon çocuğu dediğini ifade etti” diyen Özdağ şöyle devam etti:

Bir İçişleri Bakanı böyle bir ifade kullanıyorsa elinde kontrespiyonaj bilgileri olması lazım. Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyorum, Süleyman; bu açıklamanı yapmanı gerektiren, elinde ne belge, bilgi varsa benim Amerika Birleşik Devletleri'nde doğrudan veya dolaylı irtibatım olduğunu gösteren, bunları hemen Cumhuriyet Başsavcısı'na ilet. Çünkü iddian çok vahim bir iddia. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir üyesini ve bir siyasi partinin genel başkanını sen Amerikan aparatı ve Amerika Birleşik Devletleri adına operasyon yapan bir kişi olarak suçluyorsan bunun kanıtları olması lazım. Bir hafta sana süre. Bir hafta bekleyeceğim. Mahkemeye başvurman için.

“Ama bu arada ben de sana bir şey sormak istiyorum” ifadesini kullanan Özdağ Soylu için şu iddiaları dile getirdi:

Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara ve İstanbul'da hala iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun. Bunu biliyoruz. Ve bazı eksikliklerin olduğunu da görüyorsun. Bunlardan bir tanesinin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ülkeleri, özellikle İngiltere ve Almanya'ya ilişkilerde eksiklik, diğerinin de Milli İstihbarat Teşkilatıyla temasta olumlu temasta eksiklik olduğu bu özellikle Amerika Birleşik Devletleri'yle ilişkilerdeki eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'nı Amerikan Büyükelçiliği'yle ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapmasıyla görevlendirmişsin. Tabii bu temaslar devletin istihbarat örgütleri tarafından haber alınmış ve Erdoğan'a bildirilmiş ve Emniyet Genel Müdürü, Erdoğan'dan aldığı talimatla Amerikan Büyükelçiliği'yle ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış.
 

Videosunda Soylu’ya “Süleyman” diye seslenmeyi sürdüren Özdağ, “Bugün bu kadar. Devamı gelmeyecek zannetme. Ben bir hafta süre verdim sana. Git benle ilgili elinde ne belge bilgi varsa, Amerikan devletiyle temasım konusunda, Cumhuriyet Başsavcısı'na başvur” çağrısında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU