"Kadın" ve "kız" maddeleri yüzünden sözlük şirketine tehditler savuran adam suçunu kabul etti

Jeremy David Hanson, şirketin genel merkezine "kurşun yağdırılması ve" merkezin "bombalanması gerektiğini" belirten mesajlar gönderdi

(Unsplash)

ABD'de Kaliforniyalı bir adam, sözlük firması Merriam-Webster'ın "kadın", "dişi" ve "kız" tanımlarını değiştirmesinin ardından firmaya tehdit gönderme suçunu kabul etti.

Yetkililer, Jeremy David Hanson'ın geçen yıl ekimde şirkete, genel merkezine "kurşun yağdırılması ve" merkezin "bombalanması gerektiğini" belirten şiddet içerikli mesajlar gönderdiğini belirtiyor.

Savcıların söylediğine göre Hanson, tanımların oluşturulmasında yer alan editörlerin "avlanıp vurulması" gerektiğini de yazmış.

Şirket, tehditler sonucunda New York ve Massachusetts eyaletinin Springfield kentindeki ofislerini 5 günlüğüne kapatmış.

Hanson, ilk olarak şirkete bir mektup yazarak "kadın" tanımına cinsiyet kimliğinin eklenmesine karşı olduğunu belirtti.

Merriam-Webster'ın artık bariz yalanlar söylemesi ve bilim karşıtı propagandayı desteklemesi kesinlikle mide bulandırıcı. 'Cinsiyet kimliği' diye bir şey yok. Bu maddeyi yazan embesil avlanıp vurulmalı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca şirketin "kız" tanımına da karşı çıkan Hanson, "Bu kültürel Marksistlerin bilimi inkar etmelerinden ve İngilizceyi yok etmelerinden bıktım usandım. Merriam-Webster'ın genel merkezine kurşun yağdırılmalı ve merkez bombalanmalı. Erkekler kız değil" diye yazdı.

Hanson ayrıca aralarında Walt Disney Co., Kaliforniya Valisi ve New York Belediye Başkanı, New Yorklu bir haham ve Loyola Marymount Üniversitesi profesörlerinin de bulunduğu çeşitli şirketlere, politikacılara ve diğer kişilere tehdit mesajları gönderdiğini de itiraf etti.

Adalet Bakanlığı, 8 Eylül'de Massachusetts'in Springfield kentindeki federal mahkemede LGBTQ karşıtı şiddet uygulamakla tehdit etmekten suçunu kabul ettiğini açıkladı.

Hanson, 5 Ocak 2023'te hüküm giyecek.

ABD Savcısı Rachael S. Rollins, "Nefret dolu tehdit ve gözdağlarının toplumumuzda yeri yok" dedi.

Hanson'ın LGBTQ topluluğuyla ilgili korku ve bölünme yaratmayı amaçlayan çok sayıda anonim tehdit ve aşağılık mesaj gönderdiğine inanıyoruz. Ofisim ve kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımız, internetin hangi köşesinden gönderilirse gönderilsin, toplumumuzun üyelerine yönelik tehditlere müsamaha göstermeyecek. Failler tespit edilecek, tutuklanacak ve federal mahkemede sorumlu tutulacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU