Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "adalar" tepkisi: Bir gece gelirim, yok yarın sabah gelirim, yüreğin varsa cesaretin yetiyorsa gidersin 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "O adalar işgal edildiğinde ya 50 sefer söyledim işgal ediliyor, Lozan Anlaşması'na aykırı yapılıyor bütün bunların tamamı. Tık çıkmadı" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sakarya'da gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu.

Açıklamasında 7,5 milyon gencin ilk kez sandığa gideceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "G bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Sizin hayalleriniz bütün hayalleriniz benim hedefim olacaktır. O hedefi gerçekleştireceğiz. Sandığa gidin. Tek isteğim. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. En zor koşullarda bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bu ülkenin gençlerine emanet etti" diye konuştu.

"EYT sorununu hiç kimseyi mağdur etmeden çözeceğim"

Konuşmasında EYT sorununa da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakalım nasıl çözecekler. Çözmezlerse anahtarı bana vereceksiniz. Hiç kimseyi mağdur etmeden çözeceğim. Neden EYT var, neden sayıları artıyor. İşin özü şu, kişi emekli oluncaya kadar emeklilik hakkını alıyor ama aylık alamıyor, bunun için belli bir yaş limitini doldurması  lazım, o zamana kadar çalışırsa aldığı aylık düşüyor.  Bunun adına da reform dediler. Yani kim daha fazla pirim öderse daha az alıyorsunuz. böyle bir garabet dünyada yaşanmadı. EYT'li çalışmak istese de çalışmak istemiyor, çünkü çalışıp pirim öderse emekli aylığı düşecek. Onu çözeceğim. Hiç meraklanmayın. 

Erdoğan'a: Bizim palavrayla işimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan adalarına ilişkin açıklamaları da CHP liderinin eleştirilerine hedef oldu.

Kılıçdaroğlu "Ecevit ne dedi, asker gitti çıkarmayı yaptı başbakanlığın kapısına geldi ordumuz şuan Kıbrıs'tadır dedi. Bitti" diye konuştu.

CHP lideri şöyle devam etti:

Adalar işgal edildiğinde ya 50 sefer söyledim işgal ediliyor, Lozan Anlaşması'na aykırı yapılıyor bütün bunların tamamı. Tık çıkmadı. Şimdi gündem ekonomi ya millet perişan vaziyette ya oturuyor vay ben gelirim, yok bir gece gelirim, yok yarın sabah gelirim. Ya sana davetiye mi göndersinler ya. Yüreğin varsa cesaretin yetiyorsa gidersin kardeşim. Bizim palavrayla işimiz yok. Devlet böyle yönetilmez. 

Havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla buluştu

Diğer yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesi Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi.

Fchy4m9WIAcNMjp.jpg
Fotoğraf: CHP

Patlamada yaşamını yitiren Sebahattin Tepeçınar'ın ablası Hatun Göktepe'nin Akyazı ilçesindeki evine gelen Kılıçdaroğlu, ailelerle sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, adaletin sağlanması gerektiğini söyledi. Avukatların çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Milletvekili arkadaşlarımızı olaydan hemen sonra görevlendirdik çünkü kişi adalet bekliyorsa ve kendisini güçlüler karşısında güçsüz hissediyorsa birilerinin ona destek vermesi lazım, adalet için bu şarttır." dedi.

"Bu zulmü bitirmemiz lazım"

Kılıçdaroğlu, patlamanın ardından düzenlenen yemekli toplantıyı eleştirerek "Bunun takipçisi olmak hepimizin görevi. Benim de insan olarak görevim. Bunu yapmak zorundayız. Bu acıyı telafi etmek zorundayız. Sizlerden özür dilemeleri, sizlerle oturup helalleşmeleri lazım. Böyle bir şey olmaz. Bütün bunlar yokmuş gibi davranılması, konuşulması doğru bir şey değildir" diye konuştu.

Kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Şundan emin olmanızı isterim; adalet yerini buluncaya kadar bu mücadeleyi takip edeceğiz elimizden geldiği kadar. Sizin mahkeme sonrası feryatlarınızı duyduğum an emin olun içim parçalandı. Zulmün hakim olduğu yerde adalet olmaz. Bu zulmü bitirmemiz lazım. Bunu yapacağız, zulmü de bitireceğiz, bu ülkeye adalet de gelecek, hoşgörü de gelecek. Emin olun toplum olarak bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. O kadar çok kamplaştık ki ayrıştık ki birbirimizi düşman olarak görmeye başladık. Bu memleket hepimizin memleketi, vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı.

Kılıçdaroğlu, adaletin yerini bulacağını dile getirerek "Bu devletin yetkilileri, gelip sizin sofranıza oturup sizden helallik istemek zorundalar çünkü devleti yönetenlerin kendilerine düşen görevi yapması lazım, vatandaşa karşı görevini yapması lazım" dedi .

Patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz'ın babası Muammer Yılmaz da "adalet yerini bulana kadar" mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU