Uysal: Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylık potansiyeli taşıması tabii hakkı

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile tartışmalara değinen Uysal, "Masada bulunan liderlerin her biri potansiyel adaydır" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Habertürk TV'de Serap Belet ve Kürşad Zorlu'nun sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmalara değinen Uysal, "Türkiye'nin ikinci büyük siyasi partisi, muhalefetin en büyük siyasi partisi sayın Kılıçdaroğlu'nun aday potansiyeli taşıması en tabii hakkıdır zaten. Kişi meselesi değil bu. Bir Cumhurbaşkanlığı rekabeti, diğer tarafta da genel seçim rekabeti. Türkiye bu pratikleri yeni deniyor. Buralarda isimleri aşan şekilde 6 siyasi parti olarak Türk seçmenine bir paketi koymak mecburiyetindeyiz. Sadece iktidar değişimi değil bu. Türk milletinin önünde icra edilebilir bir programı koymaktır hedefimiz" dedi.

"Sayın Erdoğan'ın kadrajına sokamazsanız çözme şansınız yok"

"6'lı Masa olarak temel iddiamız, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye" diyen Uysal şöyle devam etti:

Herkesin hakkını alabileceği adalet mekanizması, ekonomik sistem, herkesin yarından emin olduğu Türkiye. Bugün kurumlar kişiselleştirilmiş. Her bir problemi sayın Erdoğan'ın kadrajına sokamıyorsak çözme şansımız yok. Bunun ürettiği maliyetleri her noktada yaşıyoruz. Yapısal olarak değişimi milletimizin önüne koyuyoruz. Bir tarafta kurtla yiyeceksiniz, kuzuyla ağlayacaksınız. Faiz lobilerinden şikayet edip en fazla faiz verdiğiniz dönemde tam tersi propaganda yapacaksınız.

"Bütün parti liderinin her biri potansiyel adaydır"

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği ile ilgi de Uysal, "Elbette Türkiye'nin siyasetten, akademiden çok değerli insanlar var. Siyasetin tabiatının ortaya koyduğu şartları, parametreleri göz önüne alarak siyasi partilerden çıkmasını öncelik sayarız. Arkasına geniş kitleleri almış siyasi parti liderlerin olmasını çok daha doğru buluyorum. Bu sayın Kılıçdaroğlu olur, sayın Kılıçdaroğlu olur, masada bulunan liderlerin her biri potansiyel adaydır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU