House of the Dragon'ın yıldızı Milly Alcock, Game of Thrones'taki cinsel şiddetten rahatsız olmuş

Oyuncu, HBO yapımı destanın bazı olay örgüleri nedeniyle "haklı olarak eleştirildiğini" söyledi

(Ollie Upton/HBO)

House of the Dragon'ın yıldızı Milly Alcock, Game of Thrones'ta gösterilen cinsel şiddet hakkındaki görüşlerini paylaştı.

2011'den 2019'a kadar HBO'da izleyicilerle buluşan fantastik kurgu destanı, kadına yönelik cinsel şiddet içeren olay örgülerinin miktarı nedeniyle tartışmalı hale geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin başrol oyuncularından Emilia Clarke da Game of Thrones'un ilk sezonundaki "aşırı miktarda çıplaklık" olarak tanımladığı şey karşısında şaşkına döndüğünü açıklamıştı.

22 yaşındaki Alcock, yapımcılarının çok daha az seks içerdiğinde ısrarcı olduğu yeni spin-off'ta Prenses Rhaenyra Targaryen karakterini canlandırıyor.

Alcock, Game of Thrones'taki cinsel şiddetin ve Clarke'ın dizide geçirdiği zamanla ilgili açıklamalarının kendisini "ürkütüp ürkütmediği" sorulduğunda The Times'a şunları söyledi:

Evet, bu beni gerçekten rahatsız etti. Ama bu çok farklı bir zamandı, #MeToo öncesiydi. Haklı olarak eleştirildiği yönleri telafi eden bir şeyin parçası olmaktan çok mutluyum.

Alcock, House of the Dragon'ın 10 bölümlük ilk sezonunun tamamını izlememiş olsa da şöyle söyledi:

Anladığım kadarıyla, kadına şiddet yok çünkü bu olay örgüsüne yardımcı olmuyor.

Yeni dizi Game of Thrones'tan daha ilerici olsa da Alcock'un rol arkadaşı Matt Smith, yakın zamanda kendisini bu HBO dizisinin çekimleri sırasında gereken seks sahnelerinin sayısını sorgularken bulduğunu söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU