Eğitim-Sen'den Erdoğan'a "çapulcu" tepkisi: Öğretmenleri hedef göstermesi, onları aşağılayıcı ifadeler kullanması kabul edilemez

Açıklamada "İçişleri Bakanı’nın doğrudan bir kadın öğretmeni hedef gösteren açıklamaları, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkını arayan öğretmenleri ‘çapulcu’ olarak suçlaması iktidarın öğretmenlere verdiği değeri göstermiştir" denildi

Fotoğraf: Eğitim-Sen

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün Ankara’da düzenlenen ‘20.000 Öğretmen Atama Töreni’ndeki “Türkiye’ye dair elle tutulur hiçbir projeleri olmayanların yaptığı boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan tamamen art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık boykotu moykotu falan, nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız” sözlerine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen’in açıklamasında, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın "asgari ücretin bile altına düşen ücretlere karşı ‘taban maaş’ talebiyle, özel okulların eğitim emekçilerine düşük ücret politikası başta olmak üzere, yasa dışı olmasına rağmen zorla yaptırılan 10 aylık sözleşmeler, güvencesizlik ve uzun mesailere karşı Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya gelmiş, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isterken polisin ağır saldırısıyla karşı karşıya kaldığı" belirtilerek "Hakları için mücadele eden meslektaşlarımıza polisin acımasızca saldırması ve biber gazı sıkarak bazı meslektaşlarımızı gözaltına alması kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmıştır" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Öğretmenlerin polis şiddeti ile engellenmek istenmesi açık bir hak ihlalidir"

Eğitim-Sen’in yazılı açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı:

Özel okul öğretmenlerinin kamudaki öğretmenlerle eşit ücret almak istemeleri kadar haklı ve doğal bir talebin polis şiddeti ile engellenmek istenmesi açık bir hak ihlalidir ve kabul edilemez. İçişleri Bakanı’nın doğrudan bir kadın öğretmeni hedef gösteren açıklamaları, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün hakkını arayan öğretmenleri ‘çapulcu’ olarak suçlaması iktidarın öğretmenlere verdiği değeri bir kez daha göstermiştir.

Yıllardır dile getirdiğimiz temel taleplerimiz karşılanmamış ve yaşadığımız sorunlara kalıcı çözümler üretilmemiştir. Bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin yaşadığı ekonomik, sosyal ve mesleki sorunları çözmek için adım atmayanların, gerçek sorunlarımızı görmezden gelenlerin, hakları için mücadele eden ve taleplerini savunan öğretmenleri hedef göstermesi, hatta onları aşağılayıcı ifadeler kullanması kabul edilemez.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU