Erdoğan'dan öğretmenlere: Eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?

Öğretmenlere seslenen Erdoğan, "Bize yavruları ile haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "20 bin Öğretmen Atama Töreni"ne katılarak konuşma yaptı.

Yeni yapılacak atamalarla birlikte öğretmen sayısının 1 milyona çıkacağını söyleyen Erdoğan, "Bu sayı göreve geldiğimizde 526 bin civarındaydı. 750 bin öğretmeni bu arada biz atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Boykot çağrısı art niyetli girişimdir"

AK Parti iktidarı döneminde Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, öğretmenlere ilave mali haklar tanındığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık bu boykotu moykotu filan, nedir bunlar? Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavruları ile haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Eğitim gibi, evlatlarımızı, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru yaklaşım değildir. Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine pirim vermeyeceğini biliyorum.

"Çocuklarını popüşer kültürün acımasız dişlilerine terketmeyin"

"Sosyal medya mecralarından yayılan popüler kültürün zararlı etkilerinden evlatlarımızı korumamız gerektiği anlaşılıyor" diyen Erdoğan, "Yakında başlatılacak Türkçe seferberliğini de takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. İstiyoruz ki evlatlarımız ilim ve irfan geleneğimizle daha fazla hemhal olsun. İstiyoruz ki gençlerimiz bağrından çıktıkları toplumun hassasiyetlerini daha iyi kavrasınlar. Ailelerimizin evlatlarını yetiştirirken özgürlük adına popüler kültürün acımasız dişlilerine terk etmemeleri çok ama çok önemlidir. Aksi takdirde yeni medya araçları ile servis edilen sapkın hayat tarzlarının çocuklarımıza sirayet etmesinin önüne geçemeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU