Malezya'da yolda kalan tank ve zırhlı araç trafiği tıkayınca sosyal medyada ordu topa tutuldu

Ordu tepkilerin ardından özür diledi

Malezya ordusu, herhangi bir arızada hemen müdahale etmek için bir kurtarma ekibinin hep hazır bekleyeceğini bildirdi (KLCCC DBKL)

Malezya'da ordu, başkent Kuala Lumpur'da iki gün üst üste araçlarının arızalanıp trafiği etkilemesi sebebiyle iki gün önce özür diledi.

PT-91M Twardy tankı, motorunda çıkan arıza sebebiyle cuma günü parlamento binası yakınlarındaki bir yolda kaldı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, tank yüzünden oluşan trafik sıkışıklığı dikkat çekiyor. Ordu görevlileri ve polis memurları da araçları tanktın etrafında yönlendirmeye çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tankın yarım saat sonra çekildiğini ve tamir edildiğini bildirdi.

Öte yandan bunun üzerinden 24 saat geçmeden, ağır silahları çekmek için kullanılan zırhlı bir araç, başkentin göbeğindeki Ulusal Müze'nin önündeki işlek yolda bozuldu.
 


Olay yerinde çekilen videoda, aracın arkasında askeri araçların kuyruk oluşturduğu görülüyor. Meraklı sürücüler de neler yaşandığını görmek için yolda yavaşlıyor.

Malezya ordusu, tamircilerin araçtaki arızayı giderdiğini ve konvoyun 31 Ağustos'ta Bağımsızlık Günü kutlamalarının yapılacağı meydana gittiğini duyurdu.

Tankın da aracın da geçit töreni provalarına katılacağını bildiren ordu, şu açıklamayı yaptı:

İki olay yüzünden de özür dileriz. Bunların tekrarlanmaması sağlanacak.

Öte yandan yaşanan sorunlar, Malezyalı sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu. Twitter'da araçların bakımının yetersiz olduğu gerekçesiyle ordu eleştirildi.

 

Independent Türkçe, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU