Doğu Perinçek, imam hatipler konusunda fikir değiştirdi

“İmam hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır” diyen Perinçek, “imam hatip okullarının yaygınlaştırılmasının ABD emperyalizmi olduğunu” söylemişti. Vatan Partisi'nin seçim beyannamesinde 40 tane imam hatip okulunun yeterli olacağı belirtiliyor

Fotoğraf: AA

Şarkıcı Gülşen’in eski bir konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki ifadeleri, sosyal medyaya yansımasıyla birlikte siyasetin de gündemine girdi.

Şarkıcı hakkında soruşturma açılırken birçok siyasetçi Gülşen’in ifadelerini kınadı. Bu isimlerden birisi de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

Perinçek, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

İmam Hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır. İmamlarımıza, hatiplerimize ve din adamlarımıza yönelik her türlü hakareti kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.

Perinçek’in bu ifadesi geçmişte imam hatip okulları hakkında yaptığı açıklamaları tekrar gündeme getirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı dönem dönem imam hatiplerle ilgili sert çıkışlar yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek’in Twitter hesabından yaptığı bazı paylaşımlar ve tarihleri şöyle:

2013-2014 eğitim yılında, 1140 imam hatipin 120’sine tek bir öğrenci kayıt yaptırmadı. 461 imam hatip ortaokulu yüzde 50’nin altında kaldı. İşçi Partisi'nin merkezinde yer alacağı Milli Hükümet, Türkiye’nin imam yetiştirme ihtiyacının ötesindeki imam hatipleri, liseye dönüştürecektir. (20 Ağustos 2013)

İmam Hatip Liselerinde kız voleybol takımı var mı?Bu soru geçerli ve gerçekçidir.Çünkü düz liseleri kaldırıyor, İmam Hatip'e çeviriyorsunuz? (9 Eylül 2013)

İmam Hatip Okullarının yaygınlaştırılmasını Türkiye’nin önüne koyan, ABD emperyalizmiydi. 1971 ve 1980 askerî darbeleri, Yeşil Kuşak Projesi kapsamında İmam Hatip Okullarına hız verdi. AKP iktidarı, Amerikancı darbelerin yolunda ilerleyerek, İmam Hatip Okullarını yaygınlaştırdı. Ortaçağ kafası, bir kez daha Atatürk Devrimi gerçeğine çarpmıştır. İmam Hatip Okulu dayatmasına karşı halkın yürüttüğü mücadeleler, işte o gerçeği temsil ediyor. Boş kalan İmam Hatip Okulu sıraları, o mücadelenin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir.  (3 Ağustos 2018)

Bu ifadeler Doğu Perinçek’in Twitter hesabından paylaşıldı. Perinçek, Aydınlık gazetesinde kaleme aldığı yazılarda da birçok kez imam hatipleri hedef almıştı.

“40 imam hatip okulu yeter”

Vatan Partisi’nin 2018 yılındaki seçim beyannamesinde de imam hatiplere dair şu ifadeler yer alıyor:

İmam Hatip Okulları, imam ve din adamı ihtiyacını karşılayacak sayıya indirilecektir. Önümüzdeki süreçte 40 İmam Hatip Okulu yetmektedir. İhtiyaç fazlası İmam Hatip Okulları, öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak normal liselere çevrilecektir. Karma İmam Hatip Okullarında kız-erkek ayırımına son vereceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU