Grimes: Gazeteciler, Elon Musk'a ulaşmak için beni ve çocuklarımı doxluyor

"Çocuklarımı rahat bırakın"

Grimes, Aralık 2021'de dünyaya gelen kızı Exa Dark Sideræl'in adını değiştireceğini açıklamıştı (Reuters)

Kanadalı müzisyen Grimes gazetecilerin, eski sevgilisi Elon Musk'a ulaşmak için kendisini ve çocuklarını takip ettiğini açıkladı.

Grimes bugün attığı bir dizi tweet'le gazetecilere tepki gösterdi.
 


"Kendisini ve çocuklarını takip eden ve doxlayan; arkadaşlarıyla, tanıdıklarıyla ve sosyal medyada etkileşime geçtiği herkesle iletişim kuran" gazetecilere seslenen şarkıcı, şöyle yazdı:

Bu şekilde devam ederseniz isimlerinizi açıklamaya başlayacağım. Çocuklarımı rahat bırakın.

Doxing ya da doxlamak, bir kişi veya kuruluş hakkında özel veya tanımlayıcı bilgileri  araştırmak ve kamuya açık platformlarda yaymaktır.

Teknoloji milyarderi Musk'la sorun yaşayan kişilerin "ona ulaşmak için masum çocukları kullanmamasını" isteyen Grimes, şu ifadeleri kullandı:

Henüz okuma yazması olmayan çocukları rezil etmeyin. Nerede yaşadıklarını açıklamayın veya kamuya açık olmayan kişisel bilgilerini ifşa etmeyin.

34 yaşındaki müzisyen, magazin sitesi Page Six'ten ünlü gazete New York Times'a kadar pek çok haber kuruluşundan gazetecinin, kendilerinin kişisel bilgilerine erişmeye çalıştığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grimes gazetecilerin, çocuklarının doğduğu hastanedeki görevlilerle dahi temasa geçtiğini iddia etti.

En az 5 kişinin adının elinde olduğunu açıklayan şarkıcı, "Bunları hemen ifşa etmek istemiyorum çünkü bence iptal kültürü zarar veriyor. İntikama inanmıyorum. Onlara erdemli yolu seçme fırsatını tanımak istiyorum" dedi.

Gerçek adı Claire Boucher olan 34 yaşındaki şarkıcı, 2018'de ilişkiye başladığı Musk'la Eylül 2021'de "kısmen ayrılmış" ancak daha sonra Tesla'nın CEO'suyla yeniden bir araya gelmişti. İkili daha sonra tekrar ayrılmıştı. Grimes ve Musk'ın X AE A-Xii adlı bir oğulları ve Exa Dark Sideræl adlı bir kızları var.

 

Independent Türkçe, NME, Far Out Magazine 

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU