IŞİD'in yakarak katlettiği TSK üniformalı Şahin'in kardeşinden Cumhurbaşkanı'na mektup: Annem ve babam her gün abim gelecek diye bekliyor

Akıbetine yönelik herhangi bir açıklama yapılmayan Fethi Şahin'in kız kardeşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı

Sefter Taş ve Fethi Şahin'in yakıldığı görüntüler, 23 Aralık 2016'da servis edildi / Fotoğraf: Twitter

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yayınladığı propaganda videosunda yakılarak katledildikleri görülen er Sefter Taş ile Türk Silahlı Kuvvetleri üniformalı ancak hakkında resmi bir açıklama yapılmayan Fethi Şahin'in ölümünün üzerinden yaklaşık 6 yıl geçti.

Taş şehit ilan edildi, Şahin'in akıbeti bilinmiyor

Sınır karakolundan kaçırıldığı belirtilen Sefter Taş, videonun üzerinden 11 ay geçtikten sonra 2017 yılının kasım ayında şehit ilan edildi. Ancak Fethi Şahin'le ilgili herhangi bir adım atılmadı. Bazı medya kuruluşları, Şahin'in IŞİD'e katıldığını yazdı. Kimi iddialara göre ise Şahin, örgütün içine sızdırılmış ve deşifre olmuştu. Ancak akıbeti hala bilinmiyor.

Erdoğan'a mektup

Ailesi, 6 yıldır Fethi Şahin'e ne olduğunu soruyor ancak cevap alamıyor. Şahin'in kız kardeşi, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak ağabeyinden haber alamadıklarını ve ailecek çok zor durumda olduklarını aktardı.

"Abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor"

Mektubuna, "Sayın Cumhurbaşkanım, abim 2015 tarihinden itibaren kayıp" diyerek başlayan Şahin'in kız kardeşi, "Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektupta videoyla ilgili yapılan açıklamaları hatırlatan Şahin'in kız kardeşi, "İki Türk askerinin yakılması olayında Sefter Taş ve abimin olduğu iddia edildi. Sonra videonun yalan olduğu söylendi. Ardından Sefter Taş'ın şehit olduğu kabul edildi fakat abimle ilgili bir bilgi verilmedi, halen abime ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

"Annem ve babam her gün abim gelecek diye bekliyor"

Şahin'in kız kardeşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubunda ayrıca ağabeyinin akıbetinin bilinmemesi ve resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle umut içinde beklediklerini şu ifadelerle anlattı:

Annem ve babam her gün abim gelecek diye bekliyor. Abime ne oldu? Bunun açıklanmasını istiyoruz. Bu acı ile yaşamak bir aile için çok zor, hele ki anne bir anne ve baba için... En azından abime ne olduğunu bilmek istiyoruz. Daha önce de CİMER'e yazdım ama bir cevap alamadım. Anne ve babamı bekleyiş ve acı içinde görmek bir evlat olarak çok zor geliyor. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU