Akşener: Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez

İYİ Parti lideri, öğretmenliğin kutlu bir ülkünün mesleği olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Öğretmenlik kariyer değil kutlu bir ülkünün mesleğidir” diyerek, “Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili, "Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur" demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi:

Öğretmenlik kariyer değil kutlu bir ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez. Değerli meslektaşlarım, hiç merak etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok az kaldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU