Kılıçdaroğlu'ndan KADER'e çağrı: Kadınları örgütleyin, kendi adaylarını çıkarsınlar

Kılıçdaroğlu, “Bu aydan itibaren kadın üyelerimizden aidat almaya son verdik, örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KADER Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu ile beraberindeki 11 kişilik yönetim kurulu ve şube başkanlarından oluşan heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Heyete, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Görüşmede kadın hareketinin güçlü olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, ev kadınlarına ve çiftçi kadınlara özellikle yoğunlaşmak gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacaklarını şöyle anlattı:

Aile Destekleri Sigortası projemiz kapsamında kadınların ekonomik özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağız. Tarım sektöründe çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini yatıracağız, böylece vakti geldiğinde emeklilik hakkı elde edecekler. Herkes doğduğu yerde doyabilecek, çiftçi köyünde refah içinde, huzur içinde yaşayacak. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getireceğiz. Ayrıca boşandıktan sonra ekonomik güçlük yaşayan kadınlar için ‘Yeni Başlangıçlar Fonu’ oluşturacağız. Kadın istihdamını artırmak için teşvikler uygulayacağız. Kadının üzerindeki bakım yükünü almak için kreş sayısını arttıracağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karaoğlu: Hiç kadın milletvekili çıkarmayan 20 il var

Karaoğlu, CHP’nin kadın istihdamını arttıracak ve kadını güçlendirecek projelerini yakından takip ettiklerini belirtti. En önemli taleplerinin siyasette eşit temsil olduğunu kaydeden Karaoğlu, “Eşitsizliğe birlikte son verelim” dedi. Karaoğlu, şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca hiç kadın milletvekili çıkarmayan 20 il bulunuyor. Bu iller; Kırklareli, Karabük, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Burdur. Biz bu kentlerin il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek, farkındalık çalışması yürütmek istiyoruz. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. CHP çok köklü bir parti ve Türkiye için kritik bir öneme sahip. Birlikte hareket ederek bu eşitsizliği ortadan kaldırabiliriz.

Kılıçdaroğlu: Örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz

Kılıçdaroğlu, talepleri dinledikten sonra, “Biz kadınların Meclis’te eşit temsili için yasa teklifi hazırlayan bir partiyiz. Eşitlikten yanayız. Fakat bu illerin bazılarında CHP’nin hiç milletvekili yok. Kadınları örgütleyin. Kadınlar örgütlü gücüyle kendi kadın adaylarını çıkarsın, aday olmaya hak kazansınlar. Lütufla değil, irade ortaya koyarak milletvekili olabilirler. Örgütlenme sürecine katkı koyun. Son seçimlerde kadın muhtar sayısındaki artış ne kadar umut vericiydi. Milletvekilliği için de aynısı olabilir. Kadınların örgütlü gücünü çok önemsiyoruz. Bu aydan itibaren kadın üyelerimizden aidat almaya son verdik, örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye hizmetlerinin kadın örgütlenmesi üzerindeki olumlu etkisine değinen Kılıçdaroğlu, “İllerin kültürel yapıları çok önemli. Erzurum’da bir kitap kafe açılmasını istemiştim. Bir belediyemiz sayesinde Erzurum’da açılan kitap kafe gençlerin ve kadınların uğrak noktası oldu. Özellikle genç kadınlara istihdam sağlayan bu kafede gençler çayını, kahvesini içip kitabını okuyabiliyor. Şanlıurfa’da, Aksaray’da, Kayseri’de, kısacası ülke genelinde bu uygulamayı yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU