Akşener, İYİ Parti'lilerin saldırıya uğradığı Esenyurt'a gitti: Namertler, korkaklar buyurun ben buradayım

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener "Saldırının faillerinin isimleri belli. Hepsi de bir siyasi partinin yöneticisi konumunda" diye konuştu

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde dün İYİ Parti tanıtım karavanı, 25 kişilik bir grubun saldırısına uğramış, saldırıda 2 kişi yaralanmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün; tanıtım karavanını ziyaret etti.

Konuşamasına "İki arkadaşlarımıza; 25 kereste gibi adamın saldırması sonunda oluşan o çirkin, namert, şerefsiz, korkak saldırıyı lanetlemek üzere buradayız. İşte saldırıya uğrayan arkadaşımız burada" ifadesiyle başlayan Akşener şöyle devam etti:

İYİ Parti’nin genel başkanının evine bile saldırmıştır bu ülkede. Biliyorum ki bu arkadaşlarımızın uğradıkları saldırının faillerinin isimleri belli. Hepsi de bir siyasi partinin yöneticisi konumunda. Ama biliyoruz ki bugünün Türkiye’sinde, bugünün yargısında, bugünün hukukunda; kesinlikle hiçbiri herhangi bir takibata uğramayacaktır, herhangi bir hukuki ceza almayacaktır. Dolayısıyla bugünün dünyası böyle bir şey.

Şimdi arkadaşlarıma saldıranlara sesleniyorum. Ben buradayım buradayım buyurun. Namertler buyurun, ben buradayım buyurun, korkarlar buyurun, iki kişiye 25 kişi saldırılmaz buyurun. Bu ülkeyi uçurumun kenarındaydı dibine sürüklediniz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu ülke uçurumun kenarındaydı dibine sürüklediniz"

Açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de eleştiren Akşener, "Bu ülke uçurumun kenarındaydı dibine sürüklediniz. Bugünkü bu partili Cumhurbaşkanlığı denilen bu ucube sistemin getirdiği sonuç yapanın yanına kar kaldığı, haklının hiçbir hakkının korunmadığı bir düzen. Bu bir harami düzendir. Ant olsun, şart olsun ki bu harami düzeni milletimizin helal oylarıyla, demokrasiyle sandıkta; hepsini emekli edip attaya göndereceğiz inşallah. Milletimizle birlikte bu harami düzeni ortadan kaldıracağız. 5 maaş, 10 maaş alan danışmanların karşısında iki büklüm olanlar, ‘emret ağabey’ diyenler kul hakkı yiyenlerin karşısında iki büklüm olanlar bu harami düzen devam etmeyecek" diye konuştu.

"2 kişiye 25 kişinin saldırdığı bir Türkiye’ye ben ne söyleyeyim ki"

Akşener konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Her şeyden önce milletimizin haksızlık karşısında eğilip bükülmeyen o iradesine dokunur. Halep oradaysa arşın burada. Yalnız insanlara, az kişiye, 2 kişiye 25 kişinin saldırdığı bir Türkiye’ye ben ne söyleyeyim ki; hadi bakalım haramiler buradayım burada, buyurun. Ama bu harami düzen elbette yıkılacak. Göreceğiz o zaman bugünün kabadayılarının yarın nasıl korkak olduklarını ama biz hukuktan, adaletten, yargı bağımsızlığından, hukukun işlemesinden, demokrasiden asla ayrılmayacağız.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU