Kılıçdaroğlu: Bir ahdim var; hiç kimse inancı, kimliği, yaşam tarzı nedeniyle ötekileştirilmesin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Yalova'da gerçekleştirilen grup toplantısında "Altı lider buluştuk. İttifakımız güzel bir ittifaktır. Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun o masada kendisini temsil eden birisini görüyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Toplantısı, bugün Yalova’da düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptğı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan'ı ve iktidarı hedef aldı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrindeyim, cennet gibi bir yerdeyim. Derdinizi biliyorum. Üreticileri ziyaret ettim, üreticilerle beraber oldum. Biraz sonra esnafımızla beraber olacağız. Dolayısıyla hiç kimse en ufak bir endişeye kapılmasın. Türkiye büyük bir ülkedir, Türkiye güzel bir ülkedir. Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşayabiliriz. Bir ahdim var. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, hiç kimse inancı dolayısıyla ötekileştirilmesin, hiç kimse kimliği dolayısıyla ötekileştirilmesin, hiç kimse yaşam tarzı itibariyle ötekileştirilmesin. Bir hedefim var. Herkesin işi, herkesin aşı olsun. Bir amacım var. Kadın erkek eşitliği olsun. Bir hedefim, bir amacım bir ahdim var. Bu ülkede hepimiz bu cennet gibi vatanda hepimiz huzur içinde yaşayalım. Her evde huzur, her evde bereket olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan'ın ekonomik politikasının temel felsefesi, altta kalanın canı çıksın"

Türkiye'yi yönetenlerin, Türkiye'nin sorunlarını bilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "arayda yaşayanların izlediği politika şudur, altta kalanın canı sıksın. Yani Erdoğan'ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi, altta kalanın canı çıksın. Bunu yapmayacağız. Hiç kimse bu topraklarda altta kalmayacak, hiç kimsenin canı çıkmayacak. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek" diye konuştu.

"Beşli Çete'nin yurtdışına götürdüğü  paraların tamamını getireceğim"

"Beşli Çete" olarak ifade edilen şirketler ve yöneticileri de CHP liderinin gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Bu beşli çeteye son 18 yılda, 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi, ihale verildi. Sadece beş firmaya. Allah aşkına başka bu işi yapacak adam yok mu? Bu memlekette neden beş kişiye verir? Bunların büyük bir kısmı daha doğrusu tamamı diyeyim mallarının büyük bir kısmını da paralarını da İngiltere'ye götürdüler. Vergi cennetlerine götürdüler. Oralarda malı mülkü alıyorlar, Amerika'ya götürdüler. Sanıyorlar ki ‘Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız.’ Sözüm söz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. O paraların tamamını getireceğim. 

"Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun o masada kendisini temsil eden birisini görüyor"

6'lı masada yaşanan sürece de değinen Kılıçdaroğlu "Altı lider buluştuk. İttifakımız güzel bir ittifaktır. Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun o masada kendisini temsil eden birisini görüyor. O masada kendisini temsil eden birisini, bir lideri görüyor. Liderler ahlaklı, inançlı, ülkesini seven liderler bir araya geldik. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkede kardeş kavgasını bitireceğiz. Bu ülkeye huzuru getireceğiz. Bu ülkede sendin bendin, oydu diye bunları bitireceğiz. Bu ülkede siyaset kurumu vatandaşların aldığı her kuruşun hesabını verecek bu ülkede israfı sonlandıracağız. Bu ülkeye demokrasiyi getirdiğimiz zaman herkesin ekmeği büyüyecek, herkesin işi gücü olacak. Biz bunun mücadelesini vereceğiz ve veriyoruz da zaten bunun mücadelesini o nedenle bize güvenin, bize inanın ve biz bugün bozulan bütün çarkları onaracağız. Türkiye’nin çarkları, şaşmaz saat gibi; sağlıklı ve tutarlı çalışacak" dedi.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU