ABD ordusu kendi sutyenlerini tasarlıyor

"Kadın askerlerin ihtiyaçlarını nihayet ciddiye aldılar"

Sutyen tasarımlarının onaylanmasıyla, orduya giren kadın askerlere bu iç çamaşırlarından verilecek (DEVCOM)

ABD ordusu kendi sutyenini üreteceğini duyurdu.

Orduya bağlı Savaş Kapasitesini Geliştirme Komutanlığı'yla (DEVCOM) işbirliği içinde geliştirilen sutyenler, kadın askerlerin savaş ve tatbikatta rahatlıkla giyebilmesi için özel olarak tasarlanıyor.

Kıyafet tasarımcısı Ashley Cushon, şubattan bu yana yönettiği Taktiksel Ordu Sutyeni (ATB) projesine dair "Nihai amacımız, kadın askerleri korumakla kalmayıp, konforsuzluk ve beden uyumsuzluğu durumlarının yarattığı zihinsel yükü hafifletecek çamaşırlar üretmek" dedi.

Cushon, ATB projesi kapsamında 4 farklı sutyen tasarımı geliştirdiklerini ve bunların sonbaharda Ordu Üniforma Kurulu'na onay için sunulacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tasarımcı, sutyenlerin hepsinde tutuşmayı geciktiren malzemeler kullanıldığını belirtirken, önden kapanabilir kesime, dikişli yapıya, ayarlanabilir askı özelliğine, destekli kuplara ve file havalandırma sistemine sahip farklı modellerin olduğunu ifade etti. 

DEVCOM'dan David Accetta, "ATB projesi onaylanırsa, bunu kadın askerler adına bir kazanım olarak değerlendirebiliriz. Bu durumda orduya katılan kadınlara bu sutyenlerden verilecek" dedi.

ABD ordusunda istihbarat yetkilisi olarak İtalya'nın Vincenza şehrinde görev yapan Madelynn Conner, askeriyenin bu atılımından memnun olduğunu söyledi.

24 yaşındaki Conner, "Ordunun bu yöndeki girişiminden ve mücadeleye birçok katkı sağlayan kadın askerlere daha destekleyici yaklaşımından mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaysa projeye destek verenler olduğu gibi eleştirel yaklaşanlar da vardı. 

Emekli asker Shaniqua Atkinson, Facebook'taki yorumunda "1997'de temel eğitim alırken bunlara ihtiyacım vardı. Ordunun kadınların ihtiyaçlarını nihayet ciddiye almasına sevindim" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan bir başka kişiyse "Ordunun vaktini, parasını ve enerjisini harcayabileceği milyonlarca daha iyi seçenek varken, kim buna ihtiyaç duyar ki?" diye yazdı.



Independent Türkçe, Washington Post, ABC 11

DAHA FAZLA HABER OKU