Hollandalı diplomattan Türkiye'ye veda videosu: Hakkınızı helal edin, bir hatamız olduysa affola

Anıtkabir'de veda konuşması yapan Weststrate, Türkiye'den üzülerek ayrıldığını belirterek, "Çok üzülerek ayrılıyoruz, hakkınızı helal edin, bir hatamız olduysa affola, Allah'a emanet olun, hoşça kalın" dedi

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate'nin Türkiye'ye veda için hazırladığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü. Videoda, Türkiye haritası önünde gezdiği yerleri anlatan ve hayranlığını dile getiren diplomat daha sonra Anıtkabir'e giderek, 'Sizlere Atatürk'ün huzurunda veda ediyorum' dedi.

Görev süresi sona eren Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate, sosyal medya hesabından Türkçe bir veda videosu yayınladı.

Videoda, bazı şehirlerin işaretli olduğu Türkiye haritasının önünde konuşan Weststrate şunları söyledi:

Herkese merhaba, ofisimdeyim ve yanımda gördüğünüz gibi bir harita var. Bu haritanın sebebini açıklayım size. Bugün Türkiye'den ayrılıyorum, bu haritada Türkiye'de nereleri gezdiğimi size göstermek istiyorum. Edirne'den Şırnak'a, Kars'tan Datça'ya kadar her yeri gezdim. Gördüğünüz kırmızı noktaların hepsi gezdiğim yerler. Güzel ülkenizi her taraftan gördüm, güzel yemeklerinizi yedim, güzel insanlarla tanıştım. 4 mevsimi bir günde yaşadım, doğanın tadını çıkardım. Ülkeniz çok güzel ve ülkenizi çok özleyeceğim ama ayrılma zamanı geldi.

"Size Atatürk'ün huzunda veda ediyorum"

Weststrat, haritanın önündeki sözlerine son verirken, "Birazdan başka bir yere daha gideceğim, orada da bir kaç şey söylemek istiyorum, orada görüşürüz" dedi.

Veda konuşmasına Anıtkabir'de devam eden Weststrat, "5 sene önce görevime burada başladım ve yine burada bitirmek istedim. Atatürk'ün huzurunda sizlerle vedalaşmak istiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum. 5 sene boyunca üzüntüyü, sevinci kısacası hayatı yaşadık. Hayatımızın bir parçası olduğunuz için teşekkürler. Çok üzülerek ayrılıyoruz, hakkınızı helal edin, bir hatamız olduysa affola, Allah'a emanet olun, hoşça kalın" ifadelerini kullandı.

Weststrate'in konuşması sırasında arka planda Aşık Mahzuni Şerif’in ’İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ şarkısı da çaldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU