Mertens ve Torreira'yı binlerce taraftar karşıladı... Akıllara Falcao geldi: Sonu aynı olur mu?

Galatasaray'da en son Falcao'yu binlerce kişi karşılamış ancak attığı her gol 1 milyon euroyu geçmişti. Şimdi ise Mertens ve Torreira'da aynı hikaye yazıldı. Spor yazarı Tolga Ersarı, Torreira ve Mertens transferini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Dries Mertens - Lucas Torreira / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, dünyaca ünlü futbolcular Lucas Torreira ile Dries Mertens'i İstanbul'a getirdi.

Atatürk Havalimanı'na inen uçağı binlerce Galatasaray taraftarının karşılaması, akıllara 2019'da transfer edilen Radamel Falcao'yu getirdi.

Kolombiyalı yıldız futbolcu Monaco'dan gelmiş ve onu taşıyan uçağı binlerce kişi internetten izlemiş, limandan da canlı olarak karşılamaya gitmişti.

Mertens ve Torreira'yı taşıyan uçak da aynı oldu. 

 

 

İstanbul'a gelen özel uçağı Flight Radar üzerinden canlı takip eden kişi sayısı, 123 bine kadar ulaşırken on binlerce taraftar da limana akın etti.

Yapılan coşkulu karşılama sonrası büyük mutluluk yaşayan oyunculardan Torreira, "Galatasaray gibi büyük bir kulübe imza attığım için çok heyecanlıyım" ifadesini kullanırken, Dries Mertens de "Taraftarlar inanılmaz! Bunu beklemiyordum. Harika bir atmosfer" şeklinde görüş belirtti.

Falcao gibi olur mu endişesi?

Galatasaraylı taraftarların büyük umutlarla karşıladığı Falcao, sarı-kırmızılı ekipte sık sık sakatlıklarla boğuştu. 

Aldığı ücret nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalan Falcao'nun Galatasaray'a maliyeti ise hala akıllarda. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'da transfer edilen ve geçen sezon devre arasında sözleşmesi feshedilen Falcao'nun kulübe maliyeti 23 milyon euroyu bulmuştu. 

Galatasaray'da geçirdiği sürede 43 maçta forma giyen Falcao, bu karşılaşmalarda 20 kez fileleri havalandırdı. 

Açıklanan rakamlara göre, "El Tigre"nin sarı-kırmızılı forma ile attığı her golün maliyeti 1 milyon 150 bin euroyu buldu.

Mertens ve Torreira'nın maliyetleri henüz açıklanmasa da sonlarının Falcao'ya benzemesinden endişe duyuluyor.

"Mertens ve Torreira kalitesini ispatlamış oyuncular"

Spor yazarı Tolga Ersarı, Galatasaray'ın Mertens ve Torreira transferlerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Mertens ve Torreira'nın Galatasaray'a faydalı olabileceklerini dile getiren Ersarı, "Mertens ve Torreira kalitesini ispatlamış oyuncular. Fark yaratacaklarını düşünüyorum ancak sonuçta sahada görmek lazım" dedi. 

Havalimanındaki görüntüler nedeniyle hemen herkesin sonlarının Falcao gibi olur mu endişesi taşıdığını söyleyen Ersarı, "Bu bizim takım ayırt etmeden ulusal bir alışkanlığımız. Akdeniz insanı heyecanlı. Bir de tabii Galatasaray taraftarı uzun süredir başarı bekliyor. Üstüne rakiplerinin de transferlerini son dönemlerde izledi. Ve bir anda böyle sürpriz bir şekilde iki isim gelince havalimanına akın ettiler. Bizde karşılarken havalimanında izdiham olur, sonra pek çoğu tek başına ülkesine döner" diye konuştu. 

"O ihtimal elbette var ama bekleyip görmek lazım"

"Türk futbolu açısından umarım her gelen başarılı olur" diyen Ersarı, şöyle konuştu:

Hangi takımda olursa olsun her gelenin başarılı olmasını isteriz. Sonuçta Türk futbolu için çabalıyorlar. Sonları Falcao gibi olur mu ihtimali elbette ki var ama dediğim gibi bunlar için bekleyip görmek lazım. Görüntüleri izleyince benim de aklıma ilk Falcao geldi. Sevinçlerimizi de heyecanlarımızı da biraz abartılı yaşıyoruz. Akdeniz insanı böyle. 

 

 

"İsim yapmış oyuncuların bu tür baskı altında ezilmemeleri gerekir"

Havalimanında yoğun taraftar tarafından karşılanmanın oyuncular üzerinde baskı kurmayacağını ifade eden Ersarı, "Motive de edebilir öte yandan olumsuz da etkileyebilir. Bunlar çok profesyonel futbolcular. Böyle isim yapmış oyuncuların bu tür baskıları kaldırabilmeleri, altında ezilmemeleri gerekiyor" yorumunu yaptı. 

Orta sahaya transfer edilen Lucas Torreira'nın ihtiyaç transferi olduğuna dikkat çeken Ersarı, "Ön libero bölgesinde geçen sezon Taylan-Berkan ikilisi vardı. Bu sene Oliveira, Midtjsö geldi. Orada zengin bir rekabet olacak. Taylan-Berkan'dan zaten beklenen verim alınmadı. O yüzden bu transfer gerekiyordu. İsimlere baktığımızda iyi görünüyor ama yine de sahadaki performansını görmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Herkes bu transferlere umutla bakıyor, bir hareketlilik bekliyor"

Hücum bölgesinde Mustafa Muhammed ve Diagne'nin gönderilmesi sonrası Seferovic-Gomis ikilisine Mertens'in de ekleneceğini hatırlatan Ersarı, Mertens transferiyle ilgili şu ifadelerle sözlerini noktaladı:

Diagne, Mustafa Muhammed ve Gomis vardı ama topladığınız zaman bir santrafor etmiyordu. Diagne bir türlü uyum sağlayamadı. Mustafa Muhammed'in yetenekleri var ama bir türlü gösteremedi. Gomis'i ayrı tutuyorum. Bence iyi bir golcü. Dün gece de gol vuruşunda gördük. Ama tabii o da ilk dönemki Gomis değil. Okan Hoca da verim alamayacağını görmüş olmalı ki onları gönderip yeni transfer yaptı. Galatasaray'ın santrafor bölgesi çok verimli olamadı. Herkes bu transferlere umutla bakıyor, bir hareketlilik bekliyor. Mertens de orada faydalı olacaktır.

 

 

Lucas Torreira kimdir?

11 Şubat 1996'da Uruguay'da doğan Lucas Sebastián Torreira Di Pascua, kariyerine ülkesinde başlamasının ardından 2014'de İtalya'nın Pescara takımına transfer olurken, 2015'te ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2018 Temmuz'unda Arsenal'e transfer olan Torreira, Sampdoria'ya 28 milyon 650 bin euro kazandırdı.

Arsenal'de birçok kez farklı takımlara kiralanan Torreira, geçen sezonu Fiorentina'da tamamladı.

Kariyeri boyunca 289 resmi maçta forma giyen Torreira, 23 gol ve 12 asistle oynadı.

 

 

Dries Mertens kimdir?

6 Mayıs 1987'de Belçika'da doğan Dries Metrens, futbola da ülkesinde başladı.

2003'te Anderlecht altyapısına gire Mertens, sonrasında Gent, Eedracht Aalst, AGOVV gibi kulüplerde oynadı.

2009'da Utrecht'e transfer olan Mertens, 2011'de 7 milyon euro karşılığında PSV Eindhoven'a ve sonrasın 2013'te 9 milyon 480 bin euro bedelle de Napoli'ye transfer oldu.

Uzun yıllar Napoli forması giyen Belçikalı futbolcu, sözleşmesini tamamlamasının ardından kulüpten ayrılarak Galatasaray'ın yolunu tuttu.

35 yaşındaki futbolcu kariyerinin büyük bölümünü tamamladığı Napoli'de 396 maça çıkarken 148 gol ve 90 asistlik performansıyla dikkat çekmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU