Galatasaray'da geçen sezonun başarısızlığı telafi edilecek mi? "Bu futbolcular ve Okan Buruk'la zirvenin en büyük favorisi"

Galatasaray, 2022-23 sezonunda ligin ilk maçına çıkıyor. Birçok önemli transfere imza atan sarı-kırmızılılar, geçen sezonun başarısızlığını unutturmak istiyor

Galatasaray, Süper Lig'de 2022-23 sezonu ilk karşılaşmasına Antalyaspor karşısında çıkacak / Fotoğraf: AA

Galatasaray, bu yıl 65. kez düzenlenecek Süper Lig'deki ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor.

22 kezle ligde en çok şampiyonluk yaşayan takım unvanını elinde bulunduran İstanbul temsilcisi, 2022-2023 sezonuna 7 Temmuz Pazar günü Fraport TAV Antalyaspor maçıyla başlayacak.

Geçen sezona Fatih Terim yönetiminde başlayan ancak alınan başarısız skorlar sonrasında Domenec Torrent ile yola devam eden sarı-kırmızılılar, taraftarlarını fazlasıyla üzdü.

2021-22 sezonunda Süper Lig'i 52 puanla 13. sırada tamamlayan İstanbul temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Denizlispor'a elenmişti. 

 

 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde ise namağlup gruplardan çıkmayı başarmış ancak son 16 turunda karşılaştığı Barcelona'yı geçemeyerek turnuvaya veda etmişti.

Dursun Özbek'in ikinci kez başkanlığa seçilmesi sonrası takımın başına Okan Buruk getirildi. 

Buruk'un yanı sıra birçok önemli transfere imza atan sarı-kırmızılılar, orta sahaya Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, savunmaya Abdülkerim Bardakçı, Leo Dubois, Kazımcan Karataş, hücum hattına Haris Seferovic'i monte etti. 

 

 

Galatasaray ayrıca altyapıdan Eren Aydın, Mahmut Keskin, Baran Aksaka ve Hamza Akman'a da A takım kadrosunda yer verdi.

Öte yandan geçen sezon kiralık olarak başka takımlarda oynayan Okan Kocuk, Yunus Akgün, Emre Akbaba, Oğulcan Çağlayan gibi isimler de kadroda şans bekliyor.

Sarı-kırmızılı ekip geçen sezon takımda yer alan oyuncularından Marcao'yu bonservisiyle Sevilla'ya transfer ederken, Semih Kaya, Babel, Feghouli, Arda Turan, Fatih Öztürk, Pulgar, Pena, Halil Dervişoğlu ve Aytaç Kara ile de yollarını ayırdı.

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRT Spor

 

"Galatasaray'da tartışılmayacak tek kişi Okan Buruk"

Spor yazarı Osman Şenher, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ı ve transferleri Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın Fatih Terim ve Domenec Torrent sonrası göreve getirdiği Okan Buruk'u değerlendiren Şenher, "Galatasaray'da tartışılmayacak tek kişi Okan Buruk" dedi.

Geçen sezon Galatasaray'ın yaptığı transferlerin yetersizliğine vurgu yapan Şenher, "Geçen sezon Galatasaray Fatih Terim'le 10 transfer yaptı. Ve kadroda bir tanesi ortada yok. Ve geçen sezonki Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Denizlispor'a elendi. Hep düşme hattında kaldı sezon boyu" diye konuştu.

 

 

"Okan Hoca bu zorluğu yaşamaz"

Galatasaray'da Fatih Terim ve Domenec Torrent'in başarısızlığı sonrası Okan Buruk tercihinin doğru olduğunu ve bunun hazırlık maçlarında da görüldüğünü ifade eden Şenher, şöyle konuştu:

Okan Buruk, Galatasaray'a geri pas yaptırmıyor. Devamlı hücum ettiriyor. Ve rakip takıma pres yaptırıyor. Okan Buruk çok doğru isim. Ve ben Okan Buruk'un Galatasaray'da çok başarılı olacağını düşünüyorum.

Fatih Terim sonrası gelen antrenörlerin Galatasaray'da baskı altında kaldığı ve Okan Buruk'un da buna uğrayacağı eleştirilerine de değinen Şenher, "Okan Hoca bu zorluğu yaşamaz. Kasımpaşa maçında tribünlerden yapılan tezahürat bunu gösterdi. Hocayı alkışladılar, bağrına bastılar. Okan Buruk hiçbir zaman sorun yaşamayacak. Okan Buruk, Galatasaray camiasında yetişmiş, UEFA Kupası dahil bir sürü kupa kazandıran futbolculardan bir tanesi. Onun için hiçbir sorun yaşamayacak" şeklinde görüş bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hepsi nokta transfer, 1-2 maç oynamalarına rağmen neler yapabileceklerini gösterdiler" 

Galatasaray'da yapılan transferleri de değerlendiren Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Hepsi nokta transferler. Hepsi birbirinden değerli futbolcular. Galatasaray'da daha 1-2 hazırlık maçı oynamalarına rağmen neler yapabileceklerini herkese gösterdiler. Seferovic müthiş bir istasyon santrfor görevi yapıyor. Gol atıyor, attırıyor. Tam bir takım oyuncusu. Oliveira orta sahanın beyni olacak kapasitede. Midtsjö, rakip ataklarda takım hücuma çıkarken çok büyük bir güç, bitmez tükenmez bir enerjisi var. Şayet Torreira transferi de gerçekleşirse muhteşem bir Galatasaray’ı seyredecek taraftarlar.

"Bu futbolcular ve Okan Buruk'la zirvenin en büyük favorisi Galatasaray" 

Kiralıktan dönen oyuncuların çok iyi şekilde geri döndüğünü belirten Şenher, "Bu futbolcular ve Okan Buruk'la zirvenin en büyük favorisinin Galatasaray olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU