"7'li ittifak"ın adı ne olacak?

Yapılacak toplantıda bu iş birliğinin 'ittifak' mı, 'hareket' mi, 'inisiyatif' mi olarak ifade edileceğine karar verilecek

Fotoğraf: Twitter

HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi, (TİP) Emek Partisi, (EMEP) Toplumsal Özgürlük Partisi, (TÖP) Emekçi Hareket Partisi, (EHP) Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu '7’li masa' ağustos ayının ikinci yarısında ortak bir deklarasyon yayınlamaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini ve iş birliğinin ilke ve hedeflerini içerecek deklarasyon, İstanbul’da düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyuna duyurulacak.

Deklarasyon açıklamasında bugüne kadar “7'li ittifak”, "7’li masa” olarak tarif edilen yapının kendisine bir de isim koyması bekleniyor.

Kulislerde daha önce “Demokrasi İttifakı”, “Halk İttifakı” gibi öneriler dile getirilmişti.

Ancak yapılan son tartışmalara göre iki öneri de kabul görmedi.

Öncelikle bu iş birliğinin 'ittifak' mı, 'hareket' mi, 'inisiyatif' mi olarak ifade edileceğine karar verilecek. Bu kararın ardından isimlendirme yapılacak.

Kulislere göre üzerinde en çok konuşulan isimler arasında "Demokratik Halk İttifakı/Hareketi/İnisiyatifi", "Emek ve Demokrasi İttifakı/Hareketi/İnisiyatifi" ve "Umut Hareketi" yer alıyor. Bunların dışında yeni önerilerin de tartışılacağı ifade ediliyor.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU