Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde tur için avantaj peşinde... "Dinamo Kiev maçındaki hatalar tekrarlanmaz"

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde ilk maçına çıkıyor. Spor yazarı Ömer Faruk Ünal, Fenerbahçe'deki son durumu ve rakibi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Slovacko ile karşılaşacak / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde sahaya çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e elenen sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'dan Slovacko'yu konuk edecek.

Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanacak müsabakada Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Joao Pinheiro düdük çalacak.

Jesus'un öğrencileri, Slovacko karşısından avantajlı bir skorla ayrılmayı ve rövanş öncesi avantajlı duruma geçmeyi planlıyor.

 

 

Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etti

Sezonu erken açan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundan başladığı Avrupa arenasına erken veda etti.

Sezonun ilk resmi maçı olan Dinamo Kiev eşleşmesine kadar hazırlık sürecinde 6 müsabakaya çıkan sarı-lacivertli ekip, söz konusu maçların 1'inden beraberlikle ayrılırken 5'ini kazanmayı başarmıştı.

Dinamo Kiev'le Polonya'da oynanan ilk karşılaşmadan 0-0 beraberlikle dönen Fenerbahçe, İstanbul'da oynanan rövanş karşılaşmasında rakibine 2-1 yenilerek Devler Ligi şansını kaybetti.

Yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek Jesus'un öğrencileri, Slovacko'yu elemeleri halinde Austria Wien ile karşılaşacak.

 

Ömer Faruk Ünal - Independent Türkçe1.jpg
Ömer Faruk Ünal / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"O arzu edilen santrfor henüz ortada yok" 

Spor yazarı Ömer Faruk Ünal, Fenerbahçe'deki son durumu ve rakibi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Fenerbahçe'de gelinen noktada kimsenin bu kadar transfer yapılacağını beklemediğini ifade eden Ünal, geçen sezon yakalanan uyumun bozulduğunu dile getirdi.

 Çok fazla oyuncu alındığını aktaran Ünal, "Bu biraz takımın kimyasını bozdu gibi bir kanaat uyandırdı. Bir iskelet oturmuştu geçen sezon biterken" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021-22 sezonu biterken Fenerbahçe'nin iyi bir santrfor ihtiyacı olduğu yönünde bir izlenim oluştuğuna dikkati çeken Ünal, "Geldiğimiz nokta itibariyle henüz o arzu edilen santrfor ortada yok. Geçen sene belli bir noktaya gelmiş Fenerbahçe'de sanki o tablo kaybediliyormuş algısını taraftarda hissediyorum. Son zamanda çok seyahat ettim. Çok fazla Fenerbahçe taraftarıyla da görüşme fırsatı buldum muhtelif şehirlerde. 'Geçen seneden daha mı geriye gittik' kanaati var taraftarda. Bunu bariz şekilde hissediyorum" diye konuştu. 

"Fenerbahçe, Dinamo Kiev'e dramatik bir şekilde elendi"

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e dramatik şekilde elendiğini hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

Dinamo Kiev'i geçseydi belki taraftarlar bu kadar endişelenmezdi. Ancak şimdi hem tur kaybedildi hem de kadroda önemli değişikliler görülüyor. Kadroda kaleci belli. İki stoper gidiyor, yeni stoperler geliyor. Orta sahada geçen sezon Crespo ile Zajc oturmuştu, şimdi orası da değişiyor. Kanatlar değişiyor. Emre Mor'a, Bruma'ya bu takımda ihtiyaç var mıydı? Bu oyuncular Fenerbahçe'yi ileriye taşıyacak oyuncular mıydı? Bakalım bundan sonra neler yapacak Fenerbahçe? 

 

Fenerbahçe-AA (3).jpg
Jorge Jesus / Fotoğraf: AA

 

"Dinamo Kiev maçındaki hatalar tekrarlanmayacak, daha soğukkanlı bir Fenerbahçe olacak"

Fenerbahçe'nin Slovacko karşısındaki şansını da değerlendiren Ünal, tur için olumlu olduğunu söyleyerek, "Fenerbahçe avantajlı bir skor alır. Jesus da Fenerbahçe'yi daha iyi bir noktaya getirecektir. En azından Dinamo Kiev maçındaki hatalar tekrarlanmayacaktır. Daha soğukkanlı bir Fenerbahçe olacaktır. Bu turu Fenerbahçe'nin geçeceğini düşünüyorum. Kadro yeterliliği ve teknik direktör açısından Fenerbahçe çok önde. Dinamo Kiev maçı da tecrübe olmuştur. Biraz daha temkinli ve soğukkanlı oynayacaklardır" şeklinde görüş belirtti.

"Fenerbahçe'nin çok rahat bir zaferle çıkacağını düşünüyorum"

Fenerbahçe'nin teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde çok daha iyi noktalara geleceğine vurgu yapan Ünal, "Avrupa maçları için daha hazır olabilirdi ancak çok fazla oyuncu alındığı için ne ölçüde hazır olacaklarını haftalar geçtikçe göreceğiz. Ben bu Avrupa Ligi'ndeki Slovacko maçından Fenerbahçe'nin çok rahat bir zaferle çıkacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Ali Koç-AA.jpg
Ali Koç / Fotoğraf: AA

 

"Fenerbahçe bir çizgi tutturursa taraftar bunu 'Ligde iyi gidiyoruz' diyerek tolere edecektir"

Fenerbahçe'nin Slovacko karşısında alacağı olumsuz bir skorda taraftarın tepki gösterebileceğini ancak kulübün tamamen Süper Lig şampiyonluğuna odaklandığını belirten Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

Mutlaka bir tepki olur da Fenerbahçe için şu anda bütün hedef Süper Lig. Şampiyonluk her şeyi kapatır. Lige başladı ve iyi neticeler alamazsa o zaman hakikaten çok tartışmalı hale gelir. Fenerbahçe bir çizgi tutturursa taraftar bunu 'Ligde iyi gidiyoruz' diyerek tolere edecektir. Ali Koç'un da son şansı. Onun için Fenerbahçe'de bu sezon şampiyonluk dışında hiçbir netice Fenerbahçe'yi, taraftarları kesmez. Avrupa'da ilerlese ama ligi kaybetse, taraftar bundan mutlu olmaz. Öncelikli hedef şampiyonluk. Olamazsa Fenerbahçe taraftarının ne Ali Koç'u ne de futbolcuları affedeceğini düşünmüyorum. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU