Borcunu ödemek için evini satarken piyangonun kendisine vurduğunu öğrendi

Satışa saatler kala gelen WhatsApp mesajı, hayatını değiştirdi

Bileti arkadaşı Ganeş'in dükkanından alan talihli Muhammed Bava, "çok stres altında olduğu için" piyangoya başvurduğunu söyledi (Reuters/Arşiv)

Hindistan'da borçlarını ödemek için evini satmaya hazırlanan adam, anlaşmadan sadece birkaç saat önce piyangonun kendisine çıktığı haberini aldı.

Muhammed Bava, 10 milyon rupi (yaklaşık 2 milyon 250 bin TL) değerindeki piyangonun ardından evini satmaktan vazgeçti.
 


Kerala'nın Kasargod bölgesinde yaşayan Bava, müteahhit olarak çalıştığını ancak son yıllarda işlerinin bozulduğunu söyledi. Müteahhitin durumu Kovid-19 pandemisiyle iyice kötüleşti.

Bava iş bulmakta da zorlanınca kredi çekerek ailesini geçindirmeye çalıştı. Borçlar 5 milyon rupiye (yaklaşık 1 milyon 125 bin TL) yaklaştı.

Aile gelir kaynağı bulamayınca evlerini satma kararı verdi. Bir alıcıyla görüşen Bava, 5 gün önce yerel saatle 17.30'da satışı gerçekleştirmek ve parayı almak için anlaştı. Ancak 15.30'da arkadaşı Ganeş, piyango sonuçlarını WhatsApp'tan yollayıp aradı:

Kurtuldun.

Borçları sebebiyle neredeyse bir yıldır piyango oynayan talihli, sonuçları kontrol edince 10 milyon rupi kazandığını öğrendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC, vergiler çıkarılınca müteahhitin eline 6,3 milyon rupi (yaklaşık 1 milyon 500 bin TL) geçeceğini yazdı.

Bava, alacaklılar kapısını çalmayı bıraktığı için mutlu olduğunu söyledi:

Sonunda borçlarımı ödeyecek param olduğu öğrenilince ortalık sakinleşti.

Talihli borcunu ödedikten sonra kalan parayla arkadaşı Ganeş'in ev almasına yardım etmek ve maddi durumu kötü kişilere yardım etmek istediğini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, BBC, WION

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU