Boğaziçi'nde dekan istifa etti, rektör kendini atadı

Tartışmalara neden olan hukuk fakültesinin dekanı Selami Kuran'ın "sağlık sorunları" nedeniyle görevinden ayrıldığı ifade edildi

Fotoğraf: AA

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci, sağlık sorunları nedeniyle görevinden çekilen Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr Selami Kuran'ın yerine dekan vekili olarak kendini atadı.

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Kuran, görevinden ayrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rektörlüğünden yapılan duyuruda, Kuran’ın fakültenin kuruluş çalışmalarının tamamlanmasının ardından “sağlık sorunları” gerekçesiyle kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Kuran'ın yerine ise rektör İnci, dekan vekili olarak kendisini atadı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof Dr Selami Kuran fakülte kuruluş çalışmalarının tamamlanması ardından sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne, asaleten yeni dekan ataması yapılana kadar Rektör Prof Dr Mehmet Naci İnci vekalet edecektir" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu döneminde kurulan hukuk fakültesi tartışmalara neden olmuştu.

Bu sene şubat ayında İnci, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten’in yerine de vekaleten kendini atamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU