Hablemitoğlu dosyasının firari şüphelisi Göktaş, şirketlerini devredince hakkında yurtdışı yasağı çıkarılmış

Hablemitoğlu suikastinin zanlısı Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiği süreçte şirketlerini devreden Levent Göktaş'ın bu hareketliliği savcılığın dikkatinden kaçmadı. Savcılık, kaçma şüphesiyle Göktaş hakkında yurtdışına çıkış yasağı için başvurdu

Emekli bordo bereli albay Levent Göktaş, 8 Haziran'dan bu yana firari / Fotoğraf: Twitter

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun katledilmesiyle ilgili soruşturmada, cinayetin zanlısı olduğu iddia edilen Gökhan Nuri Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Ukrayna'dan getirildi. 

Bozkır'ın ifadesinin ardından soruşturmada ikinci dalga operasyon yapıldı. Operasyonda, emekli bordo bereli albay Levent Göktaş hakkında da gözaltı kararı verildi. Ancak Göktaş bu operasyonda yakalanmadı ve hâlâ firari.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köstebek iddiası...

Göktaş'ın Bozkır Türkiye'ye getirildiği süreçte, şirketlerini devrettiği ortaya çıktı. Kendisi hakkındaki gözaltı kararına rağmen firar eden Göktaş'ın, hem şirketlerini devretmesi hem de yakalanamaması, önceden haber aldığı iddialarını kuvvetlendirdi.

Şirket devirleri savcılığın dikkatinden kaçmadı

Göktaş, Gökhan Nuri Bozkır'ın 27 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmesinden hemen önce ve sonrasında iki şirketinin devrini verdi.

8 Aralık 2021 ve 1 Şubat 2022'de şirketlerini devreden Göktaş'ın bu hareketliliği savcılığın dikkatinden kaçmadı.

Bozkır tutuklandı, Göktaş'a yurtdışı çıkış yasağı

Savcılık, Göktaş'ın şirket devirlerini takip ederek, kaçma şüphesiyle yurtdışına çıkış yasağı için başvurdu. Sulh ceza hakimliği, yurtdışına çıkış yasağına yönelik talebi kabul etti. Bu işlem, Gökhan Nuri Bozkır'ın tutuklandığı 8 Şubat'ı takip eden günlerde yaşandı. 

İkinci dalga operasyon için 4 ay beklendi

Ancak Göktaş hakkında gözaltı kararı verilen ikinci dalga operasyon ise, Bozkır tutuklandıktan tam 4 ay sonra, yani 8 Haziran 2022'de yapıldı. Bu operasyonda Göktaş firar ederken, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile Fikret Emek tutuklandı. 

Planlayıcı olmakla suçlanıyor

Bir dönem MİT'in başına geçeceği ileri sürülen ve kamuoyunun yakından tanıdığı Göktaş, Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanıyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU