Binali Yıldırım'dan Rusya-Ukrayna savaşı yorumu: En büyük bedeli Türkiye ödedi

"Bugün bütün dünya Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tek güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Tek güvenilir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Rusya-Ukrayna savaşında “en büyük bedeli Türkiye’nin yaşadığını” öne sürdü.

Yıldırım, Samsun’da AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen partisinin 89. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Önce pandemi yaşandı. Tam pandemi bitti derken kuzeyimizde savaş patladı ve bu savaşın en büyük bedelini de Türkiye ödedi. Çünkü en yakın biziz. Bugün bütün dünya Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tek güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Tek güvenilir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor. Orada dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun ölen çocuklar, siviller hepimizin yüreğini yakıyor. Biz diyoruz ki batıya, ikiyüzlülük yapmayın. Orta Doğu'da, Afrika'da, Kafkaslar'da karışıklık varken, 'Görmedim duymadım' derken burada bütün gücünüzü göstermeniz tamamen ikiyüzlülüktür. İnsan her yerde insandır. Farklı düşünebiliriz, inancımız farklı olabilir, etnik kimliğimiz farklı olabilir, göz rengimiz farklı olabilir, saç rengimiz farklı olabilir ama unutmayalım gözlerimizden düşen damlaların rengi hep aynıdır. Onun için dünyadaki acıları sona erdirmek bütün insanlığın görevidir.

"Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak"

Dünya genelinde hayat pahalılığı ve enflasyonun küresel bir mesele haline geldiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

Enflasyonu bilmeyen ülkeler bugün enflasyonla nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyorlar. Bütün bunlar ortadayken haksız bir şekilde iktidara, Cumhurbaşkanı'mıza ve Kabinesine yüklenmek insafsızlıktır. Hükümetimizin birinci görevi enflasyona karşı vatandaşlarımızı korumaktır. Bu konuda da adımlar atılmaya başlanmıştır, bundan sonra da devamı gelecektir, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz nice zorlukları aşa aşa bugünlere geldik. Bunlar da bir anı olarak geride kalacaktır. Gümrük kapılarında kilometrelerce tır kuyrukları var. Türkiye her şeye rağmen üretiyor, istihdam sağlıyor ve ihracatıyla ekonomisini güçlendiriyor. Tabii ki sabit gelirlilerimizin enflasyona karşı korunması da esastır. Ona yönelik çalışmalar da yapılıyor. Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU