Akşener'den Ankapark yorumu: Türkiye'de vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük

Ankapark'ı ziyaret eden Akşener, "İnanılmayacak derecede hem Ankaralının hem de Türkiye’de bulunan her vatandaşın vergisinin nasıl gömüldüğünü gördüm. Göz göre göre 14 milyar lira, 801 milyon dolar nasıl gömülür ve nasıl hiçbir sonuç alınmaz" dedi

Fotoğraf: AA

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark’a giderek inceleme yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sunumunun ardından konuşan Akşener, Ankaralının parasını çarçur edildiğini dile söyledi.

"İnanılmayacak derecede hem Ankaralının hem de Türkiye’de bulunan her vatandaşın vergisinin nasıl gömüldüğünü gördüm" diyen Akşener şöyle devam etti:

Nasıl bir iş bilmezliğin olduğunu gördüm. İş bilmezlik de diyemiyorsunuz çünkü göz göre göre 14 milyar lira, 801 milyon dolar nasıl gömülür ve nasıl hiçbir sonuç alınmaz. Bilim yok burada, akıl yok burada ama şu cepten, sizin cebinizden alıp bu cebe koyma var. Apaçık hem itibardan tasarruf olmaz denilen mevzudaki israf var, bir de apaçık muhtemelen ortaya çıkacak bir yolsuzluk var. Şimdi bu çok önemli bir şey. Ankapark Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut, hepinizin gördüğü hali bu. Türkiye’deki herkesin kendi şehrinde yaşadıklarını büyük ölçüsü bu.

Sayın Başkanım söyledi, 14 milyar liraya, 801 milyon dolara neler yapılır? Ama ben bir de şunu söyleyeyim size. 14 milyar liraya KYK yani o gençlerin bütün borçları silinebilirdi. Sadece faizi değil bütün borçları silinebilirdi. Bir de şeyi koyduğunuz zaman, EYT’lilerin birçok problemi çözülebilirdi. Bu kadar büyümezdi. Zaten Ankara’ya dair altyapılar ne kadar düzeltilebileceğini, Ankaralıya nasıl hizmet edilebileceğini Sayın Başkanım açıkladı. Böyle bir israfın neticesi olarak Ankaralıların ve Türkiye’de vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Niye böyle bir dinazor merakı vardır onu anlayamadım"

“En şaşırdığım şey niye böyle bir dinozor merakı vardır onu anlayamadım. Yorum var mı? Onu bilemiyorum” diyen Akşener’e Başkan Yavaş “Geçmişine gitmek lazım efendim” diye Gökçek’i işaret ederek yanıt verdi.

Akşener, Ankapark’ın ne olacağına Ankaralıların karar vermesi gerektiğini kaydederek, “Gerçekten çok üzüldüm. Bu Ankapark’ı unutturmamamız gerekiyor ki başka yerlerdeki, tırnak içinde ‘Ankapark’ları da görüp bir daha buna benzer hadiselerin yaşanmasının önüne geçmemiz lazım” dedi.

Yavaş'tan Gökçek'e: Tedavi olsun, muhatap olalım

Başkan Yavaş ise Gökçek’in bu sözünü şöyle yorumladı:

Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından endişe ediyorum, gerçekten. Attığı tweetlere, söylediği sözlere bakarsanız. Bir de muhatap olmak istiyor ki. Tedavi olsun, muhatap olalım.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik “Ankara dışına çıkın” sözüne de “Ben Ankara dışındayım zaten. O çıkacak o. Milletten koptu hepsi” diye cevap verdi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU