House of the Dragon'da Game of Thrones'a kıyasla daha az seks sahnesi olacak

"Ama cinsel şiddeti yansıtırken çekingen olmayacağız"

Serinin ilk spinoff'u House of the Dragon, Game of Thrones'un öncesinde yaşananları konu alacak (HBO)

Ünlü televizyon dizisi Game of Thrones'ta içlerinde cinsel istismar ve ensest ilişkinin de olduğu pek çok seks sahnesi, yayımlandığı dönem tartışma yaratmıştı. Yapımcılar serinin ilk spinoff'u House of the Dragon'da müstehcen sahnelere yaklaşımlarını değiştirmeye karar verdi.

Game of Thrones'un pek çok kilit sahnesini yöneten Miguel Sapochnik, House of the Dragon'ın yapımcılarından biri oldu. Hollywood Reporter'a konuşan Sapochnik, yeni dizide bazı seks sahnelerini geri çektiklerini söyledi.

Öte yandan yapımcı, George R.R. Martin'in kitaplarda işlediği Targaryen sarayındaki seksin rolü ve kadınlara yönelik cinsel şiddeti dizide yansıtırken çekingen davranmayacaklarını söyledi. Westeros'ta cinsel istismarın yaygınlığından bahseden Sapochnik şöyle devam etti:

Buna kesinlikle ışık tutacağız. Erkeklerin kadınlara uyguladığı şiddeti göz ardı edemezsiniz. Bu konu geri atılmamalı ama aynı zamanda yüceltilmemeli de.

Sapochnik ve bir diğer yapımcı Ryan Condal, yeni dizide cinsel şiddet sahnelerine "dikkatli" ve "duyarlı" yaklaşacaklarını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 sezon süren Game of Thrones, birçok kez ev işi şiddet ve tecavüz sahnelerinin gaddarca yansıtıldığı eleştirisi almıştı.

Özellikle 5. sezonda Sansa Stark'ın sadist kocası Ramsay Bolton'ın tecavüzüne uğradığı sahne çok tartışılmıştı. Bolton'ı canlandıran Iwan Rheon, o sahnenin çekildiği günü kariyerinin "en kötü günü" olarak yorumlamıştı.

HBO dizisi House of the Dragon, 21 Ağustos'ta yayına başlayacak.

 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Insider, Metro

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU