Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ ve Boğaziçi rektörlerine "mezuniyet" tepkisi: Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu paylaşımında "Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız" dedi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde mezuniyet törenlerinin rektörlük tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda rektörler için "kayyum" ifadesini kullanırken "Bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!" dedi.

"Öğrenciler, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu paylaşımlarında şunları kaydetti:

Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız.

Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz. Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız.

Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!

Ne olmuştu?

ODTÜ Rektörülüğü  7 Temmuz’da öğrencilere gönderdiği iletide her yıl Devrim Stadı’nda yapılan mezuniyet töreninin, "protesto alanına çevrileceği" gerekçesiyle iptal edildiğini bildirmişti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde de rektörlük öğrencilerin kendi inisiyatifiyle düzenlediği alternatif mezuniyeti engellemeye çalışmış, ancak öğrenciler, baskılara rağmen pankartlarla yürümüştü.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU