Ethan Hawke kariyerinin "son perdesine" yaklaştığını söyledi

"Sayılı vaktim kaldı"

Ethan Hawke, "kendinden çok fazla şey bulduğu için" ünlü filmi Gün Doğmadan'ı izlemekte zorlandığını söylemişti (Columbia Pictures)

Ethan Hawke, kariyerinin "son perdesinde" olduğunu söyledi ve gelecekteki film rollerinin kendisi için sınırlı olacağını iddia etti.

Oyuncu, 1989'da çıkış yaptığı drama filmi Ölü Ozanlar Derneği'ndeki (Dead Poets' Society) rolünün ardından, seksenlerden beri Hollywood'da varlığını sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan beri Hawke, iki defa En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve Gün Doğmadan (Before Sunrise) üçlemesindeki Jesse de dahil olmak üzere birçok rolle tanınıyor.

Fakat artık "genç bir yaşlı" değil de "yaşlı bir genç" olduğunu duyuran Hawke, emekliliğin ufukta göründüğünü ima etti.

IndieWire'a konuşan Hawke, "Bunu tercih ederim" dedi. Oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Talih Kuşu'nda (The Good Lord Bird) John Brown karakterini canlandırmak benim için buymuş gibi hissediyorum: 'Yaşlı adam' kariyerimin, son perdemin başlangıcı.

Hawke, çalışmalarına dönüp baktığında, bazı kısımların değerli gözükmediğini fark ettiğini anlatarak devam etti.

Kesinlikle kendimi filmografime bakarken ve mümkün olsa hangilerini kesip atabileceğimi düşünürken buluyorum çünkü sayılı zamanım kaldı. Sayılı filmim kaldığını biliyorum. Zamanın farkına varıyorsun.

Gençken, dünyadaki tüm zamana sahip olduğumu düşünerek 'Bunu yapacağım, bunu yapacağım, bu iyi bir öğrenme deneyimi olacak ve sonra bunu deneyeceğim' diyordum.

Şimdi, 'Şundan veya bundan hiçbir şey öğrenmedim, buna harcadığım üç ay yerine ailemle vakit geçirsem daha iyi olurdu' diyorum.

Yakında çıkacak çizgi roman uyarlaması Bullet Train'in tanıtımı sırasında, filmin diğer yıldızı Brad Pitt de geçen ay benzer bir düşünceyi dile getirmişti.

GQ'ya konuşan Pitt şunları söylemişti:

Kendimi son demlerimde olarak görüyorum, son sömestr ya da trimesterimdeyim. Bu kısım nasıl olacak? Peki bu dönemi nasıl tasarlamak istiyorum?

Hawke bu yıl Independent'a, Gün Doğmadan'ın yönetmeni Richard Linklater'la ilişkisini ve belenmedik Marvel Sinematik Evreni'nde rol alma kararını anlatmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU