Florida'da istilacı piton yuvasına baskın düzenlendi

Yuvadan iki yetişkin ve 19 yavru çıkarıldı

Güneydoğu Asya'ya özgü Birmanya pitonu, en büyük yılan türlerinden biri (Wikimedia Commons)

ABD’de iki yaban hayatı yetkilisi, Florida eyaletinin güneyindeki istilacı bir piton yuvasına baskın yaptı.

Bataklık bir bölgede tespit edilen yuvadan bir yetişkin dişi ve 19 yavru çıkarıldı. Yılanlar özel bir çantaya konarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yuvada ayrıca, yumurtadan çıkmamış 23 yumurta da vardı.

Ancak ertesi gün, görevlilerden biri, aynı noktada 5,3 metre uzunluğunda ve üreme çağındaki ikinci bir dişiyi çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Latince adı Python bivittatus olan Birmanya pitonları ilk olarak 1970'lerde Florida'ya getirilmişti. O zamandan beri eyaletin güney bölgelerinde büyük popülasyonlara ulaştı.

Bu dev yılanlar genellikle yaklaşık 1,8 ila 2,7 metre uzunluğunda oluyor. Ancak yetkililer daha önce de eyalette yaklaşık 5 metre uzunluğunda bir pitona rastlamıştı.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'na (FWC) göre, eyaletteki bu istilacı yılanlar birçok yerli kuş, memeli ve hatta timsah türü için tehdit oluşturuyor.

Bu nedenle, kurum ve diğer ilgili kuruluşlar, Güney Florida ekosistemindeki pitonları bulmak, yakalamak ve uzaklaştırmak için bir dizi stratejiye başvuruyor.

Bunlar arasında yılanların istila ettiği bataklıkları araştırmak ve bulunan pitonları yakalamaları için ekipler kiralamak da yer alıyor.

FWC’nin Facebook hesabından yapılan konuyla ilgili bir gönderide şu ifadeler yer aldı:

Pitonlar ve kuluçkadaki yumurtalar hassas yaşam alanlarından çıkarıldı. Bu da yerel yaban hayatında gelecekteki olumsuz etkilerin önlenmesini sağlayacak.

 

 

FWC ayrıca, bu yıl 5 ve 14 Ağustos ​​​​arasında yapılacak 10 günlük bir piton toplama yarışmasını hatırlattı.

Florida Piton Mücadelesi adı verilen bu yarışmada katılımcılar, en fazla veya en uzun yılanları yakaladıkları için nakit ödüller kazanabiliyor.

 

Independent Türkçe, Livescience

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU