Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde sahneye çıkıyor... "Şu yatırımdan sonra Dinamo Kiev'i geçememesi en büyük skandal olur"

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde ilk resmi maçına Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev'e karşı çıkıyor. Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçenin son durumunu ve rakibi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahne alıyor.

20 Temmuz'da Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, aynı zamanda yeni sezonun da ilk resmi müsabakasına çıkacak.

Yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un en önemli sınavlarından biri olacak karşılaşma, Ukrayna'da süren savaş nedeniyle Polonya'da oynanacak.

Lodz şehrindeki Miejski Stadı'nda saat 21:00'da başlayacak müsabakayı, İsveç Futbol Federasyonundan Glenn Nyberg yönetecek.

Jesus'un öğrencileri, ikinci eleme turu ilk maçında Dinamo Kiev karşısında avantajlı bir skorla ayrılmayı ve rövanş öncesi avantajlı duruma geçmeyi planlıyor.

 

 

Hazırlık maçlarında 6'da 5 yaptı

Jorge Jesus yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını başlatan Fenerbahçe, bu kapsamda 6 hazırlık maçı oynadı.

İlk olarak 22 Haziran'da Shkupi ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Jesus'un öğrencileri, Makedon ekibiyle oynadıkları karşılaşmanın ardından çıktığı beş müsabakayı da kazandı.

Fenerbahçe, söz konusu mücadelelerde Tiran'ı 4-0, Al Shamal'ı 4-2, Partizan'ı 1-0, Fehervar'ı 3-0 ve Hull City'yi de 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Dinamo Kiev mücadelesi, teknik direktör Jesus'un ilk resmi maçı olarak önem arz ediyor.

 

 

Kim Min-jae listede yok

Fenerbahçe'de Devler Ligi elemesi öncesi en dikkat çeken detay Kim Min-jae'nin UEFA listesinde yer almaması oldu.

Takımdan ayrılacağı konuşulan Kim Min-jae, Kiev karşısında forma giyemeyecek.

Öte yandan yeni transferler Willian Arao, Joshua King, Lincoln Henrique ve Bruma, Jesus'un görev vermesi halinde Dinamo Kiev karşısında mücadele edebilecek.

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Fenerbahçe'nin notunu Dinamo Kiev maçından sonra verebiliriz"

Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçenin son durumunu ve Dinamo Kiev karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Sezon öncesi oynanan hazırlık maçlarının antrenman niteliğinde olduğunu ve sağlıklı veri alınamayacağını ifade eden Çetiner, "Fenerbahçe'nin oynadığı hazırlık maçlarında karşısında ciddi bir rakip görmedim. Fenerbahçe'nin notunu yarınki Dinamo Kiev maçından sonra verebiliriz" dedi.

Söylediklerinin sadece Fenerbahçe için değil Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor için de geçerli olacağını dile getiren Çetiner, "Ben hazırlık maçlarına yıllardır rağbet etmem. Ne zaman resmi maçlar, puan maçları başlar o zaman gerçek gücü görürüz. Fenerbahçe'yi de yarın göreceğiz" diye konuştu.

 

 

"Şu yatırımdan sonra Dinamo Kiev'i geçememesi en büyük skandal olur" 

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev karşısındaki şansını da değerlendiren Çetiner, şu ifadeleri kullandı:
 

Fenerbahçe şu yaptığı yatırımdan sonra bir tane yabancısı olmayan Dinamo Kiev'i geçememesi sezon başında en büyük skandal olur. Hem Fenerbahçe adına hem Jesus adına.

Yani Dinamo Kiev'in kendi sahası değil, seyircisi yok. Maç Polonya'da oynanıyor. Bir tane yabancısı kalmamış. Ocak ayından beri maç yapmamış.

Fenerbahçe bu takımın karşısında yüzde 90 favori. Kim ne derse desin...

'Lucescu faktörü' deniliyor ama elinde sihirli değnek yok. Futbolcularla oynanıyor. Elinde bir tane yabancı oyuncusu yok. Fenerbahçe her gün bir oyuncu alıyor.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında da Sturm Graz karşısında da favori.

 

Jorge Jesus-AA.jpg
Jorge Jesus-Ali Koç / Fotoğraf: AA

 

"Jesus kimi isterse başkan alıyor, onun için birinci sorgulanacak adam kendisidir"

Fenerbahçe'deki ilk resmi maçına Şampiyonlar Ligi'nde çıkacak Jorge Jesus'u da değerlendiren Çetiner, olumsuz bir sonuçta tepkilerin odağının Portekizli teknik adam olacağını söyledi:
 

Hoca tabii ki sorgulanır. Jesus kimi isterse başkan alıyor. Onun için tabii ki burada birinci sorgulanacak adam Jesus olur. Ayrıca benim kafamda Jesus'la ilgili hâlâ soru işaretleri var. Onu da burada göreceğiz. Jesus'un kendi ülkesini saymazsak Avrupa'daki ilk deneyimi bu. Çok büyük teknik adam da neden bir İspanya'dan, İtalya'dan, Fransa'dan, İngiltere'den, Almanya'dan bir teklif almamış? Fenerbahçe'yi mi beklemiş? İyi hoca. Benfica'da Brezilya'da başarıları var. Jesus'un en büyük özelliği, dilini konuştuğu futbolcularla çalışıyor. Zaten aldığı futbolcuların çoğunluğu da öyle. Fenerbahçe yeniden sil baştan yapıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Transferler Fenerbahçe'yi Mars'a götürecekmiş gibi yazıyor, konuşuyorlar"

Fenerbahçe'de yapılan yeni transferleri de değerlendiren Çetiner, "Yeni transferler, hoca istedi, alındı. Medyadaki yorumlara baktığınız zaman Fenerbahçe'yi Mars'a götürecek gibi yazıyor, konuşuyorlar. Daha önce ne yapmışlar? Bunları Avrupa takımları neden gündemine almamış kimse konuşmuyor. Mesela Pedro Cagliari'de oynamış. Geriye baktığında çok önemli bir takımda da oynamamış. 'Süper bir adam, süper golcü' diyorlar. Lincoln için de öyle. Onu da göreceğiz. Bruma zaten soru işareti bir transfer. Neden alındığı belli değil" şeklinde görüş belirtti.

 

 

"Bu takım ilk defa yan yana oynayacak 11'le Dinamo Kiev karşısına çıkıyor"

Dinamo Kiev karşısında çıkacak 11'i de yorumlayan Çetiner, sözlerini şöyle noktaladı:

 

Fenerbahçe'nin geçen sene oturmuş, çok başarılı bir kadrosu vardı. Şimdi o kadro gitti, sil baştan oldu. Kalede Altay oynar. Osayi, Ferdi, mecburiyetten Szalai ve Serdar Aziz oynar, gerisi curcuna. İlerideki 6 adamı kimse bilemez. Mesela İrfan Can, Emre Mor oynayacak mı? Bruma oynamaz. King oynayacak mı? Çorba gibi bir şey.

Fenerbahçe kadrosunun şöyle bir minik dezavantajı da var: Bu takım ilk defa yan yana oynayacak bir 11'le Dinamo Kiev karşısına çıkıyor. Yeni transferler beraber ilk defa oynayacak. Uyum da çok önemli ama hep söylediğim gibi yüzde 90 favori Fenerbahçe. Eğer bu alınan oyuncular anlatıldığı gibiyse o zaman Şampiyonlar Ligi'ne de kalabilir. 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU