Alüminyum folyo aşırı sıcaklardan korunmanızı sağlayabilir

Temel bir mutfak ve sıcak hava dalgası eşyası

(Unsplash)

Sıcaklıkların 41 santigrat dereceyi kadar çıkacağı tahmin edilen Birleşik Krallık (BK) bu hafta kaydedilen en sıcak gününü yaşayabilir.

BK Meteoroloji Ofisi, Londra, güneydoğu ve York ve Manchester'a kadar uzanan kuzey de dahil olmak üzere, İngiltere'nin çoğunda pazartesi ve salı günleri için kırmızı aşırı sıcaklık alarmı yayımladı.

Termometreler yükselirken, birçok kişi bu sıcaklık artışının ortasında serinlemek için alışılmadık yollar bulmaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vantilatörler ve soğutma cihazları serinlemede önemli bir rol oynayabilirken, beklenmedik bir temel mutfak eşyası da boğucu sıcaklardan biraz soluklanmaya yardım edebilir.

Alüminyum folyo hem kolay şekillendirilebilir, hem ucuz, hem de yüksek sıcaklıklara karşı son derece dayanıklı.

Doğrudan güneş ışığı alan herhangi bir pencereyi alüminyum folyoyla kaplamak, güneşi ve ısıyı evinizden uzağa yönlendirebilir.

Evinize bir tür uzay çağı estetiği getirme ihtimali olsa da aşırı sıcaklık sorununa ucuz ve geçici bir çözümdür.

Başa ve omuzlara ıslak, soğuk havlu konması, ayakların soğuk bir kap suya sokulması, perde ve jaluzilerin kapalı tutulması, kafein ve alkolden kaçınılması ve bol su içilmesi diğer çözümlerdir.

BK Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, 2021'de yaklaşık 1600 kişi ve 2020'de yaklaşık 2 bin 500 kişi sıcak hava dalgaları nedeniyle öldü.

Bazıları için, özellikle yaşlılar, küçük çocuklar ve diğer sağlık sorunları olanların yanı sıra, davranışlarını serin kalmak için değiştiremeyenler ya da yaşadıkları veya çalıştıkları yer nedeniyle yüksek sıcaklık seviyelerine maruz kalanlar için, yaz sıcakları ciddi sağlık risklerine yol açabilir.

Bu sağlık riskleri arasında dehidrasyon, hipertermi veya ısı bitkinliği ve sıcak çarpması vardır.

Aşırı sıcaklar su ve enerji hizmetlerinde, karayolu ve demiryolu taşımacılığında, aynı zamanda sağlık ve itfaiye hizmetlerinde de baskı oluşturabilir.

Birleşik Krallık'ta şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık 38,7 santigrat derece olarak 2019'da Cambridge'te kaydedildi.

Ancak İngiltere'de pazartesi ve salı günkü sıcaklıkların bu seviyeyi aşması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU