Saadettin Ustaosmanoğlu'ndan Cübbeli Ahmet'e: Şeyhliğini açıkla da kasetlerini patlatalım

"Lübnan’dan dönerken getirdiğin nisaları da biliyoruz"

Geçen günlerde hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet olarak bilenen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında bir açıklama yaptı.

Saadettin Ustaosmanoğlu, YouTube üzerinden yaptığı yayında özetle Cübbeli Ahmet'e ilişkin olarak ellerinde çok sayıda kaydın olduğunu öne sürdü.

Ustaosmanoğlu söz konusu yayında "Şimdi diyoruz ki Cübbeli Ahmet Mahmut'a, erkeksen şeyhliğini ilan et, ilk teklifim sana bu. Çok meraklısın çünkü, erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım” dedi.

Ustaosmanoğlu yayının devamında ise Ünlü’ye şu soruları yöneltti:

  • 2009'da Efendi (Mahmut Ustaosmanoğlu) hayattayken kime biat ettin?
     
  • Benim mezarım türbe olur mu diye birine sordun mu?
     
  • Efendi ne kadar yaşar diye bir şeyhe sordun mu?
     
  • Endonezyalı Seyyid Neyfel Kaf'ı tanıyor musun? Bu adamın sana getirdiklerinden haberimiz var, bu adama ne kadar verdin? Bu adama getirttiklerini kimin evinde misafir ettin? Bu kadınları ne zaman açıklayacaksın?
     
  • Kahire'deki pavyon sokaklarını biliyor musun? Kahire’deki adamla ne konuştun? Kahire'de aradığını bulamayınca Lübnan’a gittiğini biliyorum. Lübnan’dan dönerken getirdiğin nisaları da biliyoruz.
     
  • Adil Öksüz evine geldiğinde sana mehdiden bahsetti mi?'

Ustaosmanoğlu yayında ayrıca, Cübbeli Ahmet'in, hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tabutunun önüne geldiği halde yüzüne bakmadan geçtiğini de öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü’den suç duyurusu, erişim engeli talebi

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin aktardığına göre Ünlü adına, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Saadettin Ustaosmanoğlu’nun “tehdit”, “hakaret”, “şantaj”, “iftira” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlediği öne sürüldü.

Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapıldı. Yayının yapıldığı Youtube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi.

Cenazedeki tartışma

Ünlü, Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreniyle ilgili sitemde bulunarak, "Cenazede bir vazife talibi değilim. Bir gece evvel aile kararıyla şöyle şöyle olacağını burada söyledim size ama mesele o değil. Mesele Efendi Hazretlerimize bir bardak su bile döktürmediler" demişti.

Cenazeyi yıkadığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlayan Cübbeli Ahmet, "Şimdi yaymışlar cenazeyi o yıkadı. Ne alakası var. Cenazeye su dökenlerde kim var biliyor musun? Bana 'Rus Papazı' diyen Saadettin Ustaosmanoğlu. Efendi hayattayken ben kalp krizi geçirdim, gidiyordum. Yani ecel belli değildi. Efendi hazretleri bize 'Evladım yolumu muhafaza edin' diye buyurdu. Biz onun için bu hususta hassasiyetimizle evvelden beri olduğu gibi devam edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU