Hindistan'da taşan nehri geçmeye çalışan çift, çocuklarını kazana koydu

Orta Hindistan'da taşan nehri geçmeye hazırlanan iki köylünün, çocuklarını bir kazanın içine yerleştirdiği görülüyor

Videoda üç kişilik aile tencereyi su taşıtı ve şamandıra gibi kullanarak akıntıya karşı ilerlerken görülüyor (Twitter/Anurag Dwary)

Hindistan'ın orta kesimindeki Çatisgarh eyaletinde bir aile, taşan nehri geçmek için çocuklarını büyük bir pişirme kazanına koydu. Olayın videoları ülkede çevrimiçi olarak geniş çapta paylaşılıyor.

Bir videoda, eyaletin son 5 gündür şiddetli yağışlar alıp geniş kapsamlı taşkınlar altında kalan Sukma bölgesinden iki köylünün, eyalet yönetiminin herhangi bir desteği veya yardımı olmaksızın nehri geçmeye hazırlanırken çocuklarını bir kazanın içine yerleştirdiği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir videodaysa üçünün büyük kazana tutunurken suyun akıntıları tarafından taşındığı ve diğer köylüler tarafından izlendikleri görülüyor.

The Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Hindistan'ın şiddetli muson yağmurları kaydettiği bir başka bölge olan Bastar'da, aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle en az 150 köyün dünyanın geri kalanıyla bağlantısı kesildi.

Yetkililer şiddetli yağmur ve sellerde şimdiye kadar can kaybı bildirilmediğini söyledi.
 


Buna ek olarak yağmur, Konta, Chatti ve Virapuram bölgelerinden geçen 30 numaralı ulusal otoyolda trafiği durma noktasına getirdi.

NDTV haber kanalı, bu durumun merkezi kabile eyaletini komşu Andhra Pradeş ve Telangana eyaletlerinden kopardığını aktardı.
 


Şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen ağır sel, Hindistan'ın Godavari ve Sabari nehirleri yakınındaki otoyolun büyük bir bölümünü sular altında bıraktı.

Bildirilenlere göre yakınlardaki 85 köyden 20 bin kişinin sellerden etkilenmesiyle en ağır darbeyi eyaletin Bijapur ilçesi aldı.

Yetkililer, en az 53 yardım kampı kurulurken Baştar ilçesindeyse 18 kamp açıldığını söyledi.

Ülkenin hava durumu ajansı Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), Hindistan'ın batı kıyısı, güney ve orta eyaletlerinin muson yağmurlarının ülkeye ulaşmasıyla sel benzeri durumların yanı sıra şiddetli yağışlara da tanık olduğunu açıkladı.

IMD, batı ve orta kesimlerin gelecek 5 gün boyunca şiddetli yağmurlara maruz kalmaya devam edeceğini belirtti.

Hava durumu ajansı, perşembe günkü hava durumu güncellemesinde Himaçel Pradeş, Uttarakhand, Pencap, Haryana ve Delhi gibi kuzey eyaletlerinin de şiddetli lokal yağmurlar bekleyebileceğini belirtti.

Ülke genelinde farklı bölgelerde de sağanaklar bekleniyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU